De Tukkers wint de topper van RSC met 1-0

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag thuis tegen streekgenoot RSC uit Rossum. De belangen waren groot voor beide ploegen, want ze zijn nog in de race voor een plek in de nacompetitie voor promotie. Joep Egberink besliste het duel in het voordeel van de Albergenaren. Zijn rake vrije trap was de enige treffer deze middag.

Het spelbeeld was vanaf het beginsignaal duidelijk. De Tukkers had veruit het meeste balbezit en RSC hield de linies goed kort op elkaar. Na 11 minuten spelen werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Na een goede aanval kon Guus Demmer de voorzet van Kjell Huisman net niet binnen lopen. Vier minuten later moest Douwe Stevelink, de doelman van Rossum, voor het eerst handelend optreden. Na een hoekschop redde hij op de inzet van aanvoerder Marco Stege.

De gasten lieten na 18 minuten voor het eerst van zich spreken. Door balverlies op het middenveld kon de ploeg uit Rossum overnemen. Het schot van spits Biek Bossink ging een meter naast het doel.

Kansen waren spaarzaam het eerste bedrijf tot vlak voor de rust. In minuut 42 kreeg De Tukkers de bal lastig weg en RSC profiteerde hier bijna van. Noa Franceschina stond in scoringspositie, maar besloot om de bal breed te geven op Danny oude Lashof. Rens Davina snelde uit zijn doel en wist daardoor zijn inzet te keren.

In de blessuretijd was Kjell Huisman het eindstation na een goede aanval, maar de aanvaller van De Tukkers zag zijn schot geblokt worden door een speler van RSC.

De tweede helft was iets rommeliger dan de eerste helft, waardoor er ruimtes ontstonden. Na een goede dribbel werd Kjell Huisman in minuut 54 gevloerd net buiten het strafschopgebied. Joep Egberink ging achter de bal staan en krulde deze prachtig laag in de hoek: 1-0.

RSC ging wat meer van hun eigen doel afspelen om zo opzoek te gaan naar de gelijkmaker. De zwart-witten waren, net als vorige week tegen SC Erica, ijzersterk in verdedigend opzicht en maakten elk gevaar onschadelijk. In de omschakeling kwam De Tukkers er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar wisten hieruit geen gevaar te stichtten.

In het slot van de wedstrijd ging basisdebutant Milan Huisman, die een prima wedstrijd speelde, naar de kant. Hij werd vervangen door oudgediende Bauke Haarhuis. Even later viel Thijs Kuipers, die ook van stal was gehaald, tot vreugde van de supporters ook nog in. De Tukkers hield stand en trok zo de overwinning over de streep.

Aanstaande vrijdag speelt De Tukkers vanwege Koningsdag de competitie tegen EMMS. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt op sportpark De Kei in Slagharen.