De Tukkers zet zegereeks voort en wint ook bij EMMS

SLAGHAREN – Wegens Koningsdag speelde De Tukkers het competitieduel uit tegen EMMS twee dagen eerder dan gepland. Op sportpark De Kei wonnen de Albergenaren op de vrijdagavond met 0-3 van de gastheren.

In de beginfase was het EMMS dat het veld in balbezit erg groot maakte en het duurde even voordat De Tukkers het organisatorisch goed had staan. De thuisploeg kwam er aan de zijkanten een paar keer gevaarlijk door, maar wist geen schot op doel te produceren.

De zwart-witten kwamen daarna beter in hun spel en kregen twee goede kansen. Na een actie van Kjell Huisman volleerde Joris Meijerink met zijn linker van dichtbij hoog over. Twee minuten later redde de doelman van EMMS knap op een vrije trap van Joep Egberink.

Na een kwartier was het wel raak. De hoekschop van Joep Egberink werd door Marco Stege hard binnengeschoten: 0-1. De Albergenaren bleven daarna de bovenliggende partij en hadden vlak na het doelpunt de score zomaar kunnen verdubbelen. Milan Huisman draaide goed weg bij zijn tegenstander, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Bastin Kleinheerenbrink van EMMS.

Toen de wedstrijd twintig minuten onderweg was kon de ploeg uit Slagharen opgelucht adem halen toen een vrije trap van Joep Egberink uiteen spatte op de lat. In het vervolg van de eerste helft had De Tukkers veeluit de bal, maar wist verder niet meer tot kansen te komen.

De tweede helft werd De Tukkers nog dominanter en had binnen het uur diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Tymo Schär stuitte op de doelman en raakte even later de binnenkant van de paal. Ook Guus Demmer wist het net namens De Tukkers niet te vinden. Zijn kopbal van dichtbij ging een meter naast.

Door de gemiste kansen kon de thuisploeg blijven hopen en kreeg in minuut 63 dé kans op de gelijkmaker. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Milan de Vent, maar hij raakte het leer niet goed. Hierdoor kon doelman Rens Davina van De Tukkers de bal makkelijk oprapen.

Het duurde tot minuut 71 voordat De Tukkers het overwicht uitdrukte in een tweede treffer. De lage voorzet van Joep Egberink tikte Kjell Huisman met enig fortuin via de doelman in het doel: 0-2.

Daarna kwam de zege geen moment meer in gevaar. De thuisploeg bleef wel strijdbaar, maar De Tukkers was deze avond ook ijzersterk in de duels. Na de zoveelste overtreding van EMMS ontstond een een kwartier voor tijd een opstootje dat uiteindelijk afliep zonder gevolgen voor beide teams. In de blessuretijd van de wedstrijd was het Kjell Huisman die de stand op 0-3 bracht. Na een pass van Robin Eidhof dribbelde Huisman knap langs twee tegenstanders en wist vervolgens raak te schieten.

Volgend weekend staat er geen speelronde op het programma. Op zondag 12 mei staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma. De ploeg speelt dan een thuiswedstrijd tegen SC Emmeloord. De aftrap is om 14:00 uur en Wissink Vastgoedonderhoud sponsort deze middag de wedstrijdbal.

We willen via deze weg Bon Boys feliciteren met het dik verdiende kampioenschap. De ploeg uit Haaksbergen won vrijdag met 0-2 bij Zuidwolde. Hopelijk treffen we elkaar volgend seizoen weer!