Oldenzaal wint met 1-4 op Sportpark ‘T Loarkamp

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers verloor afgelopen zondag op eigen veld met 1-4 van Oldenzaal. De gasten scoorden in de laatste 5 minuten van de eerste helft maar liefst 3 keer.

De thuisploeg was in de beginfase de bovenliggende partij. Het veldspel was vrij aardig, maar er werd weinig tot niks gecreëerd. Robin Schär schoot een vrije trap rakelings over en een schot van Stijn Boswerger belandde aan de verkeerde kant van de paal. Oldenzaal kreeg de eerste mogelijkheid pas vlak voor de rust en dat was meteen doeltreffend. Een ingooi werd verlengd en Sahin Oguzhan was alert om de bal binnen te tikken: 0-1. Nog geen minuut later verdubbelde Oguzhan de voorsprong uit een penalty: 0-2. In de slotseconde van de eerste helft werd het zelfs 0-3. De voorzet vanaf links werd doorgekopt en vervolgens prachtig binnenschoten: 0-3.

De Tukkers kreeg in de eerste paar minuten na de rust twee levensgrote kansen om de achterstand te verkleinen. Waar Oldenzaal dit voor de rust wel deed, liet de thuisploeg dit na. Jelle Hulskotte schoot de bal naast het doel en Ruben Hulshof mikte over. 20 minuten voor het einde van de wedstrijd dan eindelijk een treffer voor de zwart-witten.  De ingevallen Tim Haarhuis legde de bal terug op de vrijstaande Joep Egberink. Hij schoot de bal in verre hoek: 1-3. De Tukkers probeerde het nog spannend te maken, echter scoorde Oldenzaal 10 minuten voor tijd uit een diepe bal de 1-4.

Aanstaande zaterdag staat de bekerwedstrijd tegen SVZW op het programma. De aftrap in Wierden is om 15:00 uur. Een week later (19 november) spelen de Albergenaren de competitiewedstrijd in Borne tegen NEO om 14:00 uur.