De Tukkers 1 verliest met 3-1 van Juventa’12

WIERDEN – Het vlaggenschip van De Tukkers verloor afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Juventa: 3-1.

De Tukkers had de eerste helft het meeste balbezit. Joep Egberink had de eerste kans namens de gasten. Hij schoot de bal over. Niet veel later een grote mogelijkheid voor Kjell Huisman. De afvallende bal schoot hij net als Egberink over het doel. De Tukkers was af en toe slordig in de passing en uit een counter profiteerde Juventa daar bijna van. Doelman Sander Kemperink redde in een 1 tegen 1 duel. Na een half uur spelen strafte Jelle Hulskotte een fout in de defensie van Juventa af en zette De Tukkers op voorsprong: 0-1. Een paar minuten later was het alweer gelijk. Rick Olde Olthof nam een dieptepass goed aan en schoot de bal binnen: 1-1. Vlak voor rust schoot Stijn Boswerger de bal nog van dichtbij op de paal.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Na een goede aanval over de rechterkant leek Ruben Hulshof de 1-2 binnen te tikken, maar de doelman van Juventa redde goed. Aan de andere kant was het wel raak. Sebastiaan Bruns schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard tegen de touwen: 2-1. De thuisploeg breidde de score uit na een discutabele penalty. Martijn Telgenkamp benutte de strafschop: 3-1. In het resterende deel van de wedstrijd verdedigde Juventa de voorsprong. Joep Egberink en Ruben Hulshof kregen nog een mogelijkheid, maar De Tukkers was niet meer bij machte om het spannend te maken.

Zondag 5 november speelt De Tukkers een thuiswedstrijd tegen vv Oldenzaal. Aftrap is om 14:00 uur en de balsponsoren deze wedstrijd zijn Building Design en Autobedrijf Voortman uit Albergen.