De Tukkers 1 wint thuis eenvoudig van Lemelerveld: 3-1

ALBERGEN – Afgelopen zondag speelde het eerste elftal van De Tukkers de competitiewedstrijd tegen laagvlieger Lemelerveld. De Albergenaren wonnen de wedstrijd vrij eenvoudig met 3-1 en gezien de kansenverhouding had de score nog hoger uit kunnen vallen.

De gasten begonnen prima aan de wedstrijd en wisten na vijf minuten spelen voor het eerst gevaarlijk te worden. Door een fout in de opbouw kon de ploeg uit Lemelerveld overnemen. Dat resulteerde uiteindelijk in een schot dat een halve meter naast het doel ging.

Daarna kwam De Tukkers beter in de wedstrijd met bij vlagen uitstekend aanvalsspel. Na 17 minuten spelen werd dit bijna beloont met een doelpunt. Guus Demmer kwam in het strafschopgebied in scoringspositie, maar hij schoot naast. Het was daarna eenrichtingsverkeer en Lemelerveld kwam er niet meer aan te pas. In de 27e minuut kwam De Tukkers terecht op voorsprong. De lage voorzet van Kjell Huisman werd door niemand aangeraakt, waardoor Jelle Lansink bij de tweede paal de 1-0 binnenschoot.

Zo’n vijf minuten later onderschepte Tim Haarhuis de bal van de defensie van Lemelerveld. Hij speelde vervolgens Kjell Huisman aan die binnen het strafschopgebied gevloerd werd. De toegekende penalty werd door Joep Egberink benut: 2-0.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar vlak voor de rust scoorde Lemelerveld toch nog de aansluitingstreffer. Een schot uit de tweede lijn werd door een speler van De Tukkers getoucheerd, waardoor Stan Reimink namens Lemelerveld in balbezit kwam. In het strafschopgebied schoot hij de bal langs doelman Rens Davina binnen: 2-1. In de blessuretijd bracht Tim Haarhuis de marge bijna weer naar twee. Hij krulde de bal richting de kruising, maar zag zijn inzet uiteen spatten op de lat.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd en maakte De Tukkers al snel de 3-1. De steekpass van Kjell Huisman was perfect op maat voor Tim Haarhuis. Oog in oog met de doelman omspeelde Haarhuis de sluitpost en schoof de bal binnen.

Daarna kreeg De Tukkers nog een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden. Sven Masselink wist Tim Haarhuis te bereiken in het strafschopgebied. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander, maar schoot vervolgens de bal met zijn linker ruim naast het doel. Het laatste wapenfeit was voor middenvelder Jelle Lansink. In kansrijke positie kon hij zijn tweede treffer van de middag maken, maar hij schoot de bal over.

Aanstaand weekend speelt De Tukkers zaterdag uit tegen Witkampers. Op sportpark Leussinkpark in Laren wordt om 17:00 uur afgetrapt.