De Tukkers wint met 0-2 uit bij Witkampers

LAREN – Op zaterdag 11 februari om 17:00 uur werd het competitieduel tussen Witkampers en De Tukkers afgewerkt. Wegens het gebrek aan lichtmasten op het hoofdveld werd de wedstrijd gespeeld op het tweede veld, wat het spel vanwege de matige grasmat niet ten goede bracht.

De Albergenaren kenden een droomstart, want na slechts 15 seconden spelen lag de bal al in het netje. Uit de aftrap werd Joep Egberink op de helft van Witkampers aangespeeld. Zijn pass naar de rechterkant richting Tim Haarhuis leek onderschept te worden door een verdediger van Witkampers, maar deze mistte de bal. Haarhuis controleerde de bal en schoot uit de draai de bal achter de doelman van de thuisploeg: 0-1.

In de eerste 10 minuten zette De Tukkers een paar goede aanvallen op. Dat resulteerde in minuut 8 in een kans voor spits Sven Masselink. Hij probeerde het met een omhaal, maar deze mistte richting. De gastheren produceerden vijf minuten later het eerste doelgevaar. Raoul Haijtink schoot van afstand een paar meter over.

Daarna was er een fase dat Witkampers meer de bal had, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Het was aan de andere kant de gasten die na 24 minuten spelen een goede mogelijkheid kregen. De crosspass van Teun Rekers was op maat voor Kjell Huisman. Doordat hij iets te ver naar buiten dribbelde probeerde hij het met een hakje dat eenvoudig kon worden gered door de doelman.

Na ongeveer een half uur spelen kreeg de ploeg uit Laren twee goede kansen op de gelijkmaker. Een verre inworp werd door niemand aangeraakt, waardoor Christian Beuzel vanaf de rechterkant ineens op doel schoot. Doelman Rens Davina van De Tukkers redde uitstekend met zijn vingertoppen. De hoekschop die volgde werd bijna binnen gekopt, maar het was wederom Davina die goed redding bracht.

Op het einde van de eerste helft kreeg De Tukkers nog een paar mogelijkheden. Sven Masselink kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn voeten en zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door een speler van Witkampers. Niet veel later werd Guus Demmer aan de rechterkant weggestuurd en gaf de bal laag voor op Tim Haarhuis. De voorzet wist Haarhuis niet tot doelpunt te promoveren, want hij raakte het leer niet helemaal goed.

Het vlaggenschip van De Tukkers kwam uitstekend uit de kleedkamer en wist de voorsprong bijna te verdubbelden. Guus Demmer zette goed door aan de linkerkant en gaf de bal hard voor. Bij de tweede paal was Hugo Demmer goed meegelopen, maar hij wist de voorzet van zijn broer niet binnen te tikken.

Verder vielen er weinig kansen te noteren aan beide kanten. Witkampers had het meeste balbezit, maar De Tukkers verdedigde uitstekend en dus bleef verder gevaar uit. In de laatste minuten probeerde de thuisploeg nog een treffer te forceren, echter waren het de gasten die doeltreffend waren en het duel definitief besliste. Tim Haarhuis gaf vanaf de rechterkant de bal in blessuretijd perfect voor. Het was invaller Hugo Demmer die via een stuit de doelman verschalkte en zo de zege veilig stelde: 0-2.

Zondag 5 maart staat de eerstvolgende competitiewedstrijd weer op het programma. De Tukkers gaat dan op bezoek bij titelkandidaat Bon Boys. De aftrap op sportpark De Greune is om 14:00 uur.

Tussendoor oefenen de Albergenaren nog tegen AVC Heracles op donderdag 16 februari om 20:30 uur in Almelo. Een week later staat er een oefenwedstrijd in en tegen De Lutte op het programma. Daar wordt op donderdag 23 februari om 20:00 uur afgetrapt.