De Tukkers 1 bekert door na moeizame zege op SV Vasse

VASSE – Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag voor de districtsbeker. De ploeg van trainer/coach Joost du Gardijn ging op bezoek bij vierde klasser SV Vasse. Op het grasveld had De Tukkers het lastig en wist pas vlak voor tijd de zege naar zich toe te trekken: 1-2.

De thuisploeg liet de Albergenaren opbouwen tot op zeker hoogte en probeerde van daaruit door veel fanatisme de bal te veroveren. Dit gebeurde ook enkele keren, maar tot echte kansen kwam Vasse niet.

Ook Vasse probeerde op te bouwen en door een paar foutjes achterin werd dat ze bijna fataal. Sjoerd Visschedijk raakte de paal en legde even later de bal breed op Jelle Hulskotte. Hij had de bal voor het intikken, maar gleed weg.

De Tukkers kwam na een minuut of 25 spelen enigszins gelukkig op voorsprong. Marco Stege nam het doel vanaf grote afstand onder vuur. De keeper van de thuisploeg verkeek zich op het schot en zag de bal in het doel gaan: 0-1.

Erg lang duurde de voorsprong niet, want Vasse maakte via een penalty gelijk. In de omschakeling kwamen ze aan de rechterkant goed door. De bal werd voorgezet en een speler van De Tukkers bracht de aanvaller ten val. Stefan Weersink faalde niet vanaf elf meter en schoot raak: 1-1.

In de tweede helft had De Tukkers het overwicht, maar kwam zelden tot goede aanvallen. De keren dat de Albergenaren er wel goed door kwamen ontbrak het aan de eindpass.

Vasse bleef gevaarlijk met name door de snelle buitenspelers. De ploeg kreeg een paar kleine mogelijkheden. Een corner werd gevaarlijk en een schot vanaf de rand van het strafschopgebied zeilde ruim over.

In de laatste 10 minuten beperkte Vasse zich tot verdedigen en ging De Tukkers opzoek naar de zege. Die mogelijkheden kreeg het ook, maar de doelman redde een paar keer goed. Het leek op penalty’s af te stevenen, maar de zwart-witten pakten toch de winst. Door de steekpass van Jelle Hulskotte aan de linkerkant kwam Sjoerd Visschedijk goed door en schoot in de korte hoek zijn ploeg op voorsprong: 1-2.

Vasse probeerde nog gevaar stichtten in de laatste minuten. Een vrije trap was het laatste wapenfeit. Deze werd door de Albergs hoofd weggekopt, waardoor De Tukkers als winnaar van het veld stapte.

Volgende week spelen de Albergenaren weer voor de competitie. Er staat dan een mooi duel op het programma, want De Tukkers 1 speelt dan de derby tegen MVV’29 1. Op sportpark Frielink in Harbrinkhoek wordt om 14:00 uur afgetrapt.