De Tukkers 1 boekt goede overwinning op DSVD

ALBERGEN – Na de nederlaag van vorige week was het voor De Tukkers 1 vandaag zaak om een driepunter te halen. Het altijd stugge DSVD was op het eigen sportpark de tegenstander. De Albergenaren kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong en breidde dat in het tweede bedrijf uit naar een verdiende 3-0 zege.

De gasten uit Deurningen zette vanaf het fluitsignaal hoog druk om De Tukkers het opbouwen te beletten. Dat betekende dat er voorin ruimte ontstond en daar kwam ook de eerste mogelijkheid uit. Tymo Schär bereikte Sjoerd Visschedijk in de diepte. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Na een minuut of tien had DSVD het eerste wapenfeit. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied zeilde ruim over.

De Tukkers kreeg na 19 minuten spelen de uitgelezen kans om de leiding te pakken. Jelle Hulskotte bracht de bal voor het doel en Sjoerd Visschedijk werd naar de grond getrokken. De daarop volgende penalty werd door Visschedijk zelf benut: 1-0.

Daarna was het tot de rust vrij rommelig. De Tukkers kwam er nog wel een paar keer goed door, maar de eindpass was telkens niet zuiver genoeg. Vlak voor de thee schoot DSVD bijna de gelijkmaker tegen de touwen. Een corner viel bij de tweede paal en werd ineens op doel geschoten. Stijn Boswerger wist namens De Tukkers de bal van de lijn te halen.

Twee minuten na de rust verdubbelde De Tukkers de voorsprong. De voorzet van Tim Haarhuis werd door een verdediger van DSVD van richting veranderd. Kjell Huisman was alert en pikte vervolgens de bal op. Hij bleef rustig en wist met een slimme lob de keeper de verschalken: 2-0.

De zwart-witten kregen daarna veel ruimte en als ze dat iets beter hadden uitgespeeld was de wedstrijd definitief beslist. Dat gebeurde niet en aan de andere kant scoorde DSVD bijna de aansluitingstreffer. Die bleef uit, want een schot in kansrijke positie ging naast het doel.

Een paar minuten later gooide De Tukkers de wedstrijd definitief in het slot. Na een goede actie van Kjell Huisman had Tymo Schär de bal voor intikken. Hij zag zijn inzet voor de lijn gered worden. Spits Jelle Hulskotte lette goed op en kopte de rebound tegen de touwen: 3-0.

In het vervolg speelde De Tukkers de wedstrijd goed uit, al kreeg DSVD nog wel een grote kans op de eretreffer. Rens Davina redde knap en hield zo zijn doel schoon deze middag.

Volgende week zondag speelt De Tukkers 1 voor de districtsbeker. Om een ronde verder te komen moet SV Vasse worden verslagen. De aftrap is op sportpark ’t Lankamp te Vasse is om 14:00 uur.

Wedstrijdprogramma

Zondag 17 november
14:00 SV Vasse 1 – De Tukkers 1 (beker)
De Tukkers 2 is vrij
09:00 NEO 3 – De Tukkers 3
11:00 De Tukkers 4 – Enter 7
09:00 De Tukkers 5 – RSC 7
11:00 De Tukkers 6 – UD W. 8
10:00 BWO 45+1 – De Tukkers 45+1
11:00 De Tukkers VR1 – SDO VR1
12:30 MVV’29 VR1 – De Tukkers VR1