Voorbeschouwing De Tukkers – Germanicus

Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 thuis de topper tegen CVV Germanicus. De zwart-witten staan derde en tegenstander Germanicus heeft zich al een tijdje op de tweede plek genesteld. Waar de Albergenaren vorig weekend niet in actie kwamen, speelden de overige teams uit de top vijf tegen elkaar. Beide wedstrijden (Bon Boys – RSC en Germanicus – Suryoye) eindigden doelpuntloos 0-0.

CVV Germanicus (Coevordense Voetbalvereniging Germanicus) is van vroeger uit een bekende amateurclub, want het eerste elftal speelde op het hoogste amateurniveau en ze werden in 1976 algeheel kampioen van Nederland. De thuiswedstrijden worden sinds de jaren 30 op sportpark Pampert in Coevorden gespeeld.

Het laatste hoofdklasse avontuur dateert van 1996. Sindsdien schommelen de zwart-gelen tussen de 1e en de 2e klasse.

Na vier seizoenen in de 2e klasse L keerde Germanicus in 2020 weer even terug in de eerste klasse. Vorig seizoen viel het doek in de voorlaatste speelronde van de 1e klasse E voor hekkensluiter Germanicus dat met 2-1 onderuit ging bij SV Dalfsen.

Jan Wielink is bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij Germanicus. Ondanks de goede resultaten besloot de Drentse club afgelopen december om na dit seizoen te breken met de oefenmeester. Erwin van Oosten, momenteel werkzaam als assistent-trainer bij HHC Hardenberg is zijn opvolger. Wielink gaat volgend seizoen aan de slag bij competitiegenoot Twedo.

Germanicus begon uitstekend aan het seizoen en pakte in de eerste acht wedstijden maar liefst 22 van de 24 punten. Het duel daarna tegen Bon Boys werd met 6-1 verloren, waardoor de ploeg zakte naar de tweede plek. Doordat de laatste twee duels met 0-0 (Emmeloord en Suryoye) gelijk werden gespeeld lijkt Bon Boys op weg naar het kampioenschap.

De geel-zwarten vergaarden voorafgaand aan deze wedstrijd 36 punten uit 15 gespeelde wedstrijden. Bij winst voor De Tukkers passeren de Albergenaren Germanicus op de ranglijst. Kantekening is wel dat de Germanen één wedstrijd minder hebben gespeeld.

Het duel in Coevorden tussen Germanicus en De Tukkers 5 november jl. was een waar spektakelstuk en eindigde in een 3-2 overwinning voor de ploeg uit Coevorden. De doelpuntenmakers aan Albergse zijde waren Joep Egberink en Tim Haarhuis.

Building Design Architectuur BV en Ad Fontem Juridisch Bouwadvies BV sponsoren de wedstrijdbal en De Tukkers J09-1 is uitverkorene als Team van de Week!

We hopen op uw support zondag!