Voorbeschouwing Bon Boys 1 – De Tukkers 1

Zondag 1 oktober om 14:00 uur speelt het eerste elftal van De Tukkers de op papier lastige uitwedstrijd tegen Bon Boys 1.

De naam Bon Boys komt van RKSV Bonifatius Boys, de eerste naam van de club. Medio de jaren ’90 werd de voorvoeging ‘RK’ definitief losgelaten en werd de vereniging officieel ‘algemeen’. Als clubkleuren werden gekozen groen (symbolisch voor het weiland) en rood (het bloed dat vloeide toen Bonifatius bij Dokkum werd vermoord).

Nu weer terug naar het voetbal! De ploegen zijn geen onbekenden voor elkaar, want vorig seizoen zaten ze ook bij elkaar in de competitie. Bon Boys pakte zowel thuis (3-0) als in Albergen (1-3) de volle buit. Vooral in Haaksbergen had De Tukkers lang zicht op een goed resultaat, maar in de laatste 10 minuten sloeg de thuisploeg alsnog toe.

Historische uitslagen

Bon Boys De Tukkers De Tukkers Bon Boys
2022/2023 2I 3 0 1 3
2020/2021 Oefen 2 1
2016/2017 Beker 2 1
2015/2016 3A 2 1 5 1
2013/2014 Oefen 2 1
2002/2003 3A 4 1 1 1

 

Sinds 2017/2018 vergaarde de ploeg uit Haaksbergen in elk uitgespeelde seizoen in de 2e klasse een periode, maar lukte het telkens niet om te promoveren. Zo ook vorig jaar niet. Het elftal streed lang mee om de titel en kreeg vaak de complimenten voor het verzorgde veldspel, maar eindigde uiteindelijk onder kampioen Stevo en ATC’65 op een derde plek. In de nacompetitie om promotie versloeg het in de eerste ronde overtuigd Oldeholtpade met 6-0, maar in ronde twee was VV Roden met 2-1 te sterk.

Hoofdtrainer bij de Haaksbergenaren is de 28 jarige Matthijs Blijham. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club en kwam over als trainer van de JO19-1 van Bon Boys. Blijham speelde als voetballer in de jeugdopleidingen van FC Utrecht en Feyenoord en kwam daarna uit als voetballer voor Spakenburg en het Utrechtse Hercules.

Voor Bon Boys begon het huidige seizoen al vroeg. Door vorig seizoen de halve finale van de beker te bereiken, plaatste de ploeg zich voor de voorronde van de landelijke KNVB beker. Op 12 augustus moest het al in actie komen tegen vierde divisionist SJC uit Noordwijk. Helaas incasseerde het in de laatste seconde van de verlenging de 2-1, waardoor aan het avontuur een einde kwam.

In de poule van de amateurclubs wist Bon Boys wel door te bekeren. NEO (2-3) en BWO (2-1) werden verslag en tegen Rigtersbleek werd gelijkgespeeld (4-4). In de volgende ronde wacht vierde divisionist AZSV uit Aalten. Wegens het oneven aantal teams in de competitie speelde Bon Boys afgelopen weekend geen competitiewedstrijd. Wel oefende het elftal tegen eersteklasser Stevo en wist dit duel met 4-0 te winnen.

De Tukkers speelde wel een competitiewedstrijd en ontving op eigen veld Zuidwolde. Gemakkelijk ging het niet voor de Albergenaren, want de gasten scoorden vlak voor het einde de 1-1. Een punt hielden ze er echter niet aan over. De Tukkers wist in de blessuretijd alsnog twee keer het net te vinden. Beide ploegen waren het erover eens dat de 3-1 overwinning op basis van het veldspel terecht was.

Het is een van de weinige uitwedstrijden voor De Tukkers dat nog op acceptabele reisafstand is, dus we hopen dat veel Albergse supporters de ploeg zondag komt ondersteunen!