De Tukkers wint topper van Germanicus en klimt naar plek twee

ALBERGEN – Afgelopen zondag speelde De Tukkers thuis de topper tegen nummer twee Germanicus. De Albergenaren speelden een sterke wedstrijd en wisten de gasten op de juiste momenten pijn te doen: 3-0.

De Albergenaren kwamen uitstekend uit de startblokken. Na al een paar gevaarlijke aanvallen werd een fout in de defensie van Germanicus genadeloos afgestraft. Een te korte terugspeelbal in de 6e minuut tikte Kjell Huisman net voor de voeten van de doelman in het doel: 1-0.

Daarna was Germanicus iets meer op de helft van de thuisploeg te vinden zonder tot kansen te komen. Juist in de omschakeling was het De Tukkers dat in minuut 16 de score verdubbelde. Kjell Huisman stuurde Sven Masselink vanaf links de diepte in. Masselink was sneller dan zijn directe tegenstander en sneed naar binnen richting het doel. Hij wist vervolgens de bal langs de doelman binnen te schieten: 2-0.

Na het doelpunt had De Tukkers een fase van zo’n vijftien minuten waarin het domineerde aan de bal en Germanicus bij vlagen zoek speelde. Na een goede aanval in de 27e minuut zette Kjell Huisman de bal vanaf links laag voor Guus Demmer. Vanaf een meter of 11 raakte Demmer de bal echter verkeerd, waardoor zijn inzet niet op doel ging.

Het laatste kwartier van het eerste bedrijf herpakte Germanicus zich iets, maar produceerde mede door de goede organisatie van De Tukkers geen enkel schot op doel. Vlak voor de thee werd het aan de andere kant zelfs bijna 3-0. Sven Masselink snelde ditmaal vanaf rechts langs zijn tegenstander. Hij stifte de bal over de uitkomende doelman van Germanicus, maar het leer stuiterde via de binnenkant van de paal weer het veld in.

In het begin van de tweede helft hadden de gasten een licht veldoverwicht, maar net als in de eerste 45 minuten was De Tukkers verdedigend in elke linie ijzersterk. Het zegt genoeg dat het grootste gevaar twee afstandsschoten waren die een paar meter naast het doel eindigden.

Zo’n twintig minuten voor het einde leek Kjell Huisman het duel in het voordeel van de thuisploeg te beslissen. Robin Eidhof werkte de bal vanuit de achterhoede weg en de laatste verdediger van Germanicus schatte deze niet goed in. Kjell Huisman kon hierdoor alleen op de doelman af en schoot beheerst de 3-0 binnen.

In het slot kon De Tukkers zelf nog verder uitlopen. Sven Masselink stuitte van dichtbij op de doelman. Even later wist de goalie van Germanicus ook schoten van Kjell Huisman en Joep Egberink te keren, waardoor verdere schade uitbleef voor de ploeg uit Drenthe.

Door de overwinning nemen De Tukkers plek twee over van Germanicus. De ploeg uit Coevorden heeft echter nog wel een inhaalwedstrijd te goed.

Het eerste elftal komt volgende weekend niet in actie komt vanwege Pasen. Op dinsdag 2 april is er een oefenwedstrijd ingelast tegen zaterdag tweedeklasser BWO. De aftrap op sportpark De Noork in Hengelo is om 20:00 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 7 april thuis tegen Dalen. De aftrap is zoals gewoonlijk om 14:00 uur en de balsponsoren zijn Coop Munster en Bekhuis Spuitinrichting.