Ingrid Kemperink

Wat velen misschien niet weten, is dat wij bij De Tukkers een echte ‘gastvrouw’ hebben bij thuiswedstrijden van De Tukkers 1. Ingrid Kemperink verzorgt deze taak nu al weer bijna 10 jaar en dat doet ze met veel plezier en toewijding.

Even voorstellen …ko
Ingrid Kemperink, geboren Almelose, is al jaren toeschouwer en supporter bij De Tukkers. Daarnaast mag ze graag knutselen, kleding maken, kokkerellen en tuinieren. Ook verzamelt ze 2e-hands kleding voor kennissen van haar, die dit naar Roemenië laten brengen. Ingrid heeft twee voetballende zoons (Sander en Tom) en een dochter (Marjolein), die in het verleden bij de handbal heeft gespeeld. Allen bij De Tukkers uiteraard!

‘Koffie, koffie, lekker bakkie koffie’
Zoals gezegd, gaat Ingrid graag bij de voetbal kijken. Tegenwoordig bij De Tukkers 1, waar Sander het goal verdedigt of bij De Tukkers 2, het elftal van Tom. Een aantal jaren geleden werd Ingrid gevraagd of zij er iets voor voelde om als gastvrouw op te treden, ze was er immers toch altijd! Dit leek Ingrid wel wat en sindsdien is zij een vertrouwd gezicht in de bestuurskamer tijdens thuiswedstrijden van het eerste.
Op een wedstrijddag is Ingrid ongeveer 1,5 uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig. Ze zorgt dat de bestuurskamer er netjes uitziet en voorziet de tafel van verse koffie en schone kopjes. Dan is het wachten op de ‘gasten’ en de betrokkenen van de eigen vereniging. Vaak is de scheidsrechter als eerste aanwezig, gevolgd door de technische staf van de tegenstander. Deze krijgen allen koffie of een ander drankje aangeboden en er wordt een gezellig praatje gemaakt.

Gezelligheid kent geen tijd
Het leuke aan haar vrijwilligerstaak vindt Ingrid dat ze veel mensen spreekt. ‘Laatst kwam ik nog een oude buurjongen van mij tegen, die was nu trainer bij de tegenstander!’ Ook de gezelligheid van het ‘nazitten’ is iets wat Ingrid niet zou willen missen. Bij een nederlaag is de stemming dan uiteraard wat bedrukt, maar altijd wordt er nagepraat en vooruit gekeken naar de komende wedstrijden.

‘Ik voel me gewaardeerd als vrijwilliger’
Na afloop van de wedstrijd wordt Ingrid vaak bedankt door de scheidsrechter en tegenstander voor de gastvrijheid. Ook de eigen Tukkers-leden laten regelmatig weten haar inzet te waarderen. ‘Als ik het niet leuk meer zou vinden, zou ik ermee stoppen.’ Gelukkig is dat niet het geval en wij hopen nog vele thuiswedstrijden te kunnen genieten van het lekkere bakje koffie en het gezellige ‘geklets’ van Ingrid!

Fantastische club
Ingrid geeft aan dat we een fantastisch complex hebben en een leuke bestuurskamer en kantine. Geen klachten dus: ‘het ziet er gewoon mooi uit.’
Tot slot doet ze een oproep aan anderen een steentje bij te dragen aan het draaiende houden van de vereniging. ‘Als iedereen wat doet, worden de taken goed verdeeld en wordt niemand overbelast in werkzaamheden.’ Hiermee toont ze zich een goed ambassadeur van het vrijwilligers-werk binnen De Tukkers!