Gebruik trainingsveld/trainingen tijdens carnavalsperiode

Update dinsdag 18 februari 2020: 

Door de vele regen en omdat het water onder de rijplaten niet heeft kunnen “verdampen”, is de terreingesteldheid, vooral aan de parkeerplaatszijde, vrij nattig. We kunnen het veld nu door enkele trainingen dusdanig beschadigen dat we daar de rest van het seizoen veel nadeel van hebben. Daarom zal het trainingsveld tot het weekeinde “gesloten” zijn. 


Het carnavalsfeest staat weer voor de deur. De “Grote Albergse Optocht” en de Mega Carnavalsparty staan zondag 16 februari a.s. op het programma.

Zoals bij iedereen bekend zal zijn heeft Fa. Morshuis, na en in overleg met De Tukkers, besloten dit jaar de Mega Carnavalsparty groter op te zetten. Hiervoor gaan ze dit jaar niet een gedeelte, maar ons gehele trainingsveld gebruiken. Zoals ook vorige jaren hebben De Tukkers en Morshuis gezamenlijk goede afspraken gemaakt over o.a. het gebruik van het trainingsveld, de veldverlichting en enkele andere voorzieningen op ons complex.

Donderdag 6 februari a.s. wordt er gestart met de werkzaamheden op het trainingsveld met het leggen van de rijplaten en plaatsen van de bouwhekken en op maandag 10 februari met het opzetten van de tenten en de inrichting. Afhankelijk van het weer zullen dinsdag 18 of eventueel woensdag 19 februari de laatste rijplaten en bouwhekken weer verwijderd zijn en wordt het terrein schoon gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande jaren kan De Tukkers in deze tussenliggende periode het trainingsveld dit jaar dus in het geheel niet gebruiken.

Door de uitbreiding van de omvang is deze periode enkele dagen langer dan voorgaande jaren. We hebben er vertrouwen in dat nadien zowel het gras als de ondergrond in een redelijke kwaliteit zal zijn. Door het langere gebruik van en de zwaardere belasting op het veld is het reëel te verwachten dat we nadien het veld waarschijnlijk moeten wiedeggen en/of beluchten. Indien nodig gaan we dit daarna, afhankelijk van de weersomstandigheden plannen.

Net als voorgaande jaren kunnen de trainingen gewoon doorgaan op onze kunstgrasvelden. Omdat we dit jaar in het geheel geen gebruik kunnen maken van ons trainingsveld zal het ongetwijfeld weer ‘een beetje (meer) inschikken worden’, maar met goede wil, overleg en begrip voor elkaar gaat dat vast weer lukken.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Met vriendelijke groet,
RKSV en Stichting De Tukkers.