Frank Rekers

Trainer, jeugdleider, TC-lid, voetballer op veld en in de zaal … Frank Rekers doet het allemaal! Frank is als jeugdspeler begonnen bij De Tukkers, heeft bij de senioren een tijdje in het eerste gespeeld en voetbalt momenteel in ons veteranenteam. Daarnaast is Frank actief als vrijwilliger op verschillende gebieden.

Diversiteit aan werkzaamheden
Frank zet zich als vrijwilliger op verschillende manieren in. Ten eerste is hij trainer en leider van F1, het team waarin zoon Sam speelt. Dit gaat blijkbaar goed, want De Tukkers F1 is dit seizoen ongeslagen kampioen van de najaarscompetitie geworden.

Daarnaast is Frank lid van de TC-jeugd en coördinator van de E- en F-jeugd. Al met al kosten deze werkzaamheden hem ongeveer 3 tot 4 uur in de week. “Het werk voor de TC kost me eigenlijk pas na het seizoen het meeste werk. We zijn dan bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.” Het regelen zit Frank blijkbaar in het bloed, want ook in zijn eigen elftal (VE1) is hij één van de benoemde ‘stafleden’ die wekelijks mogen zorgen dat er voldoende fitte spelers op het veld staan.

Energie
Het geeft Frank energie wanneer hij anderen ertoe kan aanzetten om ook als vrijwilliger één of meerdere taken op te pakken binnen de club. Bijvoorbeeld ouders van nieuwe leden motiveren om hun steentje bij te dragen. Vele handen maken licht werk!

frank_rekers

 

Vrijwilligers zijn altijd nodig!
Gelukkig hebben we momenteel binnen De Tukkers veel vrijwilligers, maar dat is geen garantie voor de toekomst. We zullen altijd op zoek moeten blijven naar nieuwe, gemotiveerde mensen. Frank geeft aan dat hierbij de persoonlijke benadering het beste werkt. Dit is ook zijn eigen ervaring, toen hij enkele jaren geleden is gevraagd om lid te worden van de TC-jeugd. Frank vindt het eigenlijk ook ‘vanzelfsprekend’ dat hij wat terug doet voor de vereniging, waar zijn drie kinderen met veel plezier voetballen.

Tot slot …
Ook bij De Tukkers zijn er verbeterpunten, maar gelukkig gaat er ook heel veel goed.

De onderlinge communicatie tussen de TC-jeugd en die van de senioren is sterk verbeterd, ervaart Frank. Er zijn goede afspraken gemaakt en men vergadert periodiek samen, zodat men elkaar weet te vinden (‘de lijntjes zijn kort.’)

Wat Frank graag verbeterd zou zien is de hoeveelheid vrijwilligers binnen de vereniging: “deze kun je niet genoeg hebben.” Hij zou het ook erg mooi vinden als er meer jonge trainers zouden zijn, bijvoorbeeld spelers van de selectie-elftallen die onze jeugd gaan begeleiden. En daarnaast is het belangrijk om het kader op peil te houden met kundige en gemotiveerde mensen.