De Tukkers 1 boekt zwaarbevochten zege bij SC Emmeloord

EMMELOORD – Het eerste elftal van De Tukkers gaat met een goed gevoel de winterstop in. De zwart-witten bogen afgelopen zondag een 1-0 achterstand om en wonnen met 1-2 bij SC Emmeloord.

De Albergenaren kwamen uitstekend uit de startblokken op de kunstgrasmat in Emmeloord. In de tweede minuut was Joep Egberink het eindstation na een mooie aanval over de linkerflank. Zijn schot in de lange hoek wist de doelman van de thuisploeg te keren.

Uit de tegenaanval werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Jelle Zaal werd in de diepte bereikt en schoot uit een moeilijke hoek op doel. Doelman Rens Davina wist zijn schot te redden.

De Tukkers was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij met het meeste balbezit en kreeg in die fase ook een paar mogelijkheden. Marco Stege en Tymo Schär mikten over en het schot van Tim Haarhuis ging in kansrijke positie recht op de doelman af.

In de omschakeling was De Tukkers al een paar keer gewaarschuwd, maar dat bleek niet voldoende. Er was geen druk op de bal in minuut 24, waardoor aanvaller Jelle Zaal weer in stelling werd gebracht. Hij stuitte eerst op doelman Rens Davina, maar kwam weer in balbezit. Hij kapte vervolgens een speler van De Tukkers uit en schoot raak in de korte hoek: 1-0.

Voor de thee kregen beide ploegen nog een mogelijkheid. Een schot van Joep Egberink landde via een verdediger op de dak van het doel en aan de andere kant schoot doelpuntenmaker Jelle Zaal uit een lastige hoek een meter over.

De tweede helft was amper onderweg of De Tukkers kreeg al een goede kans. De ingevallen Jelle Lansink gaf laag voor en Guus Demmer kon uithalen. Zijn inzet in de korte hoek wist doelman Nick van Adrichem van SC Emmeloord in twee instanties te redden.

Nog geen minuut later kwamen de Albergenaren aan de andere kant goed weg. Door een foutieve pass in de verdediging had Jelle Zaal zomaar de 2-0 binnen kunnen schieten. Vanaf de rand van het strafschopgebied wist hij de bal over Rens Davina te schieten, maar de lat bracht redding voor De Tukkers.

Daarna voerden de gasten de druk verder op en kwam Emmeloord nog amper van de eigen helft af. Met enig geluk viel na een uur spelen de gelijkmaker. Uit een hoekschop kreeg Kjell Huisman de bal voor de voeten en schoot op doel. De doelman van de thuisploeg redde, maar zag dat de bal via de heup van Teun Rekers alsnog binnen viel: 1-1.

De Tukkers bleef door drukken en kreeg al snel een paar goede kansen op nog een treffer. Teun Rekers schoot vanaf de rechterkant over het doel en in minuut 64 kreeg Guus Demmer dé kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Kjell Huisman legde de bal perfect breed op Demmer die voor leeg doel kon binnenschieten. Hij raakte het leer echter verkeerd, waardoor de voorsprong uit bleef.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist Guus Demmer het net wel te vinden en schoot De Tukkers naar een 1-2 voorsprong. Na een een-twee met Kjell Huisman ontving hij de bal terug. Zijn schot van dichtbij wist de doelman nog te toucheren, maar dit was niet genoeg om een doelpunt te voorkomen.

In de blessuretijd leek de thuisploeg nog langszij te komen. De 48-jarige invaller Jaap Jonker schoot binnen nadat doelman Rens Davina de bal los liet. De scheidsrechter oordeelde echter dat Jonker een overtreding maakte op de doelman van De Tukkers en dus ging de treffer niet door. Zo wist De Tukkers de wedstrijd in de polder met 1-2 winnend af te sluiten.

Zondag 21 januari hervat De Tukkers de competitie met een uitwedstrijd in Veenoord tegen Twedo.

Namens deze weg wil het eerste elftal van De Tukkers alle supporters bedanken vandaag met de buus mee zijn gereisd naar Emmeloord. Ook een dank aan alle supporters die de afgelopen seizoenshelft weer massaal langs de lijn stonden. Wij hopen in 2024 dit ook te zien en mede daardoor mooie resultaten te bewerkstelligen!