De Tukkers VR2 pakt eerste periode!

Afgelopen zondag speelde VR2 tegen Avanti Wilkskracht VR1 uit Glanebrug en alleen bij winst zou de 1e periodetitel naar Albergen gaan.
Wat gespannen waren de meeste meiden, maar ze begonnen toch goed aan de wedstrijd. Binnen 5 minuten was daar na een fraaie aanval de eerste echte kans, oog in oog met de keeper schoot Lisa de bal helaas over. Hierna werd het wat onrustig bij de dames van De Tukkers. Er werd onnodig balverlies geleden en in de supersnelle tegenaanval werd de bal keihard via de paal binnengeschoten. Niet veel later gebeurde precies hetzelfde, nu werd Bente verrast door het afstandschot, 2-0. De Albergse meiden probeerden zich te herpakken, maar opnieuw was Avanti in de snelle omschakeling meedogenloos 3-0.
Toch liet VR2 de kopjes niet hangen en de zeer attente Lisa onderschepte de bal, kwam weer alleen voor de keepster en dit keer bleef ze zeer koelbloedig en zette de 3-1 ruststand op het bord.
In de rust werden er een paar omzettingen gedaan en wat tactische wijzigingen doorgevoerd. Een aantal meiden hadden ondertussen de ski’s geruild voor de voetbalschoenen en de 2e helft kon beginnen. Vol passie en overgave begonnen ze aan de laatste 45 minuten. Na 10 minuten telde ik al drie 100% kansen, maar de uitstekende keepster van Avanti of de lat voorkwam de aansluitingstreffer. Gelukkig voor De Tukkers schoof Anouk deze even later toch nog binnen.
De laatste weken hebben we al verschillende stormen moeten doorstaan, maar deze storm zal mij nog lang heugen. Eelke won elk duel op het middenveld en hierdoor nam de storm toe. Met eerst een intikkertje, maar daarna door een fantastische vrije bal van 30 meter van wervelwind Madde stond het plotseling 3-4 voor de Tukkers. Dat Madde daarna nog de eindstand naar 3-5 schoot was mooi voor de statistieken en de rust op de bank. De blijdschap was groot na het laatste eindsignaal van de prima fluitende hr. Kruse. De 1e periode is binnen en dat hebben ze geweten in Albergen en Geesteren