De Tukkers 1 zet goede reeks door met ruime overwinning op Sportlust Glanerbrug

GLANERBRUG – Het eerste elftal van De Tukkers boekte afgelopen zondag alweer de vijfde competitiezege op rij. De uitwedstrijd tegen, de nummer twee op de ranglijst, Sportlust Glanerbrug werd met klinkende cijfers gewonnen: 0-4.

In de eerste minuut werd het doel van De Tukkers onder vuur genomen. Een afstandsschot kon gepareerd worden door doelman Rens Davina. Toen de zwart-witten na ongeveer een kwartier spelen voor het doel van de thuisploeg kwamen was het gelijk raak. Tymo Schär stuurde Jelle Hulskotte de diepte in. Hulskotte was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed op de meegelopen Sjoerd Visschedijk, die de bal eenvoudig in de onderhoek kon schuiven: 0-1.

Tien minuten later werd na een perfect uitgespeelde counter de score verdubbeld. De hoekschop van Sportlust Glanerbrug werd onschadelijk gemaakt, waarnaar de voorwaartsen van de Albergse ploeg in stelling werden gebracht. Sjoerd Visschedijk zette Kjell Huisman middels een voorzet in scoringspositie. Laatstgenoemde kapte zijn directe tegenstander uit en schoot de bal door de benen van de keeper tegen de touwen: 0-2.

Vijf minuten voor de rust moest Sportlust met 10 man verder. De doorgebroken Jelle Hulskotte was op weg naar het doel en werd op de rand van het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Dat resulteerde in een rode kaart. De hierop volgende vrije trap leverde geen gevaar op. In de blessuretijd van de eerste helft was het nog even billenknijpen voor De Tukkers. Boy Strijker kon na een afgemeten voorzet het verschil terugbrengen tot één doelpunt. Hij zag zijn kopbal echter tegen het aluminium belandden en Desmond Holtman wist de rebound ook niet wist te verzilveren.

In het tweede bedrijf koos Sportlust Glanerbrug ervoor om meer de lange bal te hanteren wat resulteerde in veel ruimte achter de laatste linie van de thuisploeg. Daar profiteerde De Tukkers van, want het scoorde een kwartier naar de rust de 3-0. Joep Egberink gaf Sjoerd Visschedijk de bal in de diepte mee. Kjell Huisman kon vervolgens op aangeven van Visschedijk de bal in een leeg doel schieten: 0-3.

Ondanks dat Sportlust toch nog een paar mogelijkheden kreeg, waren de grootste kansen voor de uitploeg. Jelle Hulskotte had een mogelijkheid om te scoren, maar zag zijn inzet net voorlangs gaan. Twee minuten daarna leek Joep Egberink de bal binnen te kunnen schieten, was het niet dat hij bij het afwerken uitgleed waardoor de bal in het vangnet belandde.

Vlak voor het eindsignaal, toen de wedstrijd al gespeeld was, maakte Tymo Schär er nog 0-4 van. Na een goede voorzet van opgekomen Robin Eidhof, speelde Schär zijn tegenstander uit en schoot doeltreffend raak: 0-4. Dit was dan ook het laatste gevaar van de wedstrijd en zo ging de formatie van trainer/coach Joost du Gardijn met de welverdiende 3 punten weer terug naar Albergen.

Het vlaggenschip van De Tukkers reist aanstaande zondag wederom af naar Glanerbrug. Het betreft een inhaalwedstrijd voor de tweede periode tegen GVV Eilermark. Bij winst voor de zwart-witten is de tweede periode een feit. De aftrap op is 14:00 uur.