De Tukkers 1 wint met 7-1 en start 2022 met periodewinst

ALBERGEN – Na maandenlang geen competitievoetbal rolde de bal eindelijk weer in de 3e klasse A. De Tukkers 1 speelde afgelopen zondag het inhaalduel tegen Luctor et Emergo 1. Er stond direct wat op het spel, want bij minimaal een gelijkspel was de eerste periode voor De Tukkers een feit.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of de gasten uit Almelo namen de leiding. Een ingooi vanaf de rechterkant viel in het strafschopgebied van De Tukkers. Sten Middelkamp draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot van dichtbij hard raak: 0-1.

De Tukkers oogde wat onwennig, maar kreeg desondanks binnen tien minuten twee mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Sjoerd Visschedijk zag zijn schot gekeerd worden. Enkele minuten later leek Mart van der Heiden de bal binnen te schieten, maar een verdediger wist zijn inzet van de doellijn te halen.

De blauw-gelen konden goed partij bieden het eerste bedrijf en leken ook met een voorsprong de rust in te gaan. Joep Egberink bracht daar vier minuten voor de thee echter verandering in. Na een actie van Sjoerd Visschedijk viel de bal voor de voeten van Egberink. Hij haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied en zag zijn schot prachtig in de verre hoek belanden: 1-1. Hier bleef het niet bij, want twee minuten later kopte Guus Demmer knap raak uit een voorzet van Kjell Huisman: 2-1.

Luctor drong in de beginfase van de tweede helft wat aan, maar al snel was het de thuisploeg dat de overhand nam. In de 63e minuut bracht Joep Egberink het verschil naar twee doelpunten. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied schoot hij diagonaal zijn tweede treffer van de middag binnen: 3-1. Vier minuten later leek het duel al beslist toen de achterhoede van Luctor in de fout ging. Kjell Huisman onderschepte een breedtepass, waarna Mart van der Heiden simpel binnen kon tikken: 4-1.

Bij de gasten was het gif eruit en in de slotfase liep De Tukkers nog verder uit. Sjoerd Visschedijk schoof zeven minuten voor tijd de 5-1 binnen. Twee minuten na zijn goal bediende hij Mart van der Heiden. De spits van de zwart-witten zette vervolgens de 6-1 op het scorebord. Ook Kjell Huisman deed nog een duit in het zakje. Uit een dieptepass bepaalde hij de eindstand op 7-1. Luctor leek in de slotseconde nog een doelpunt te maken, maar de inzet van spits Mick Schorn spatte uiteen op de lat.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 wederom een thuiswedstrijd. Er wordt dan om 14:00 uur afgetrapt tegen LSV uit Lonneker. Café-Restaurant Fraans Marie sponsort deze middag de wedstrijdbal.