De Tukkers 1 blijft 2e klasser na verlies verre uitwedstrijd bij Zuid-Limburgse Bekkerveld

HEERLEN – De Tukkers 1 reisde afgelopen donderdagavond af naar het verre Heerlen (270km enkele reis) voor de kwartfinale van de nacompetitie tegen R.K.S.V. Bekkerveld. De uitploeg kreeg een warm welkom maar wist helaas niet te winnen: 3-0.

Bekkerveld begon scherp aan de wedstrijd en stond goed. De Tukkers had hier het eerste kwartier geen antwoord op. De thuisploeg kon een aantal keer gevaarlijk aanvallen maar tot grote kansen kwam het niet. Tot ze in de 15e minuut een vrije bal kregen. Mark Willems schoot de bal fanatisch in de kruising, waardoor de keeper Rens Davina van de uitploeg geen kans had: 1-0.

Het tweede stuk van de eerste helft stond De Tukkers beter en kwam het ook af en toe aan het voetballen. Toch wist Bekkerveld in de 32e minuut een kans te creëren. De spits liep alleen op goal af vanaf de rechter kant na een fout bij de achterhoede van de Albergenaren. Rens Davina wist z’n goal goed klein te maken en pakte de bal.

Tijdens de blessuretijd van het eerste bedrijf kreeg De Tukkers toch nog een kans. Aanvaller Guus Demmer werd de diepte ingestuurd door een goede diepte pass. Demmer wist de bal vanaf 20 meter wel over de sluitpost van de thuisploeg te krijgen maar zag zijn inzet naast gaan.

In de tweede helft van de wedstrijd begonnen de mannen uit Heerlen weer sterk. In de 46e minuut kregen zij weer een vrije bal na geklungel achterin bij de uitploeg. Ook deze vrije bal werd door Mark Willems genomen en hij schoot deze feilloos raak in de korte hoek: 2-0.

Bekkerveld was verder in de tweede helft de betere ploeg. De Tukkers kreeg na een ruim uur spelen nog wel een kans uit een hoekschop. Kjell Huisman nam een korte corner en speelde aanvoerder Marco Stege aan. Stege kon vanaf de zestien uithalen met z’n linker, maar schoot de bal over de verre hoek.

In het resterende deel van de wedstrijd waren de kansen weer voor de thuisploeg. Een aanval vanaf de linkerkant werd goed voor gegeven en bij de 2e paal binnen gegleden: 3-0. Zo’n vijf minuten voor tijd kregen de gastheren nog een kans maar doelman Rens Davina wist deze te keren.

Na de terechte nederlaag in Heerlen was dit de laatste wedstrijd voor De Tukkers dit seizoen. Alle supporters bedankt voor de steun het afgelopen seizoen we hopen u het volgende seizoen ook weer langs de lijn te zien staan. Tegenstander R.K.S.V. Bekkerveld wensen we veel succes in het verdere verloop van de nacompetitie.