Bas Hassels Mönning

Bas is een bekend persoon binnen De Tukkers. De meesten van ons kennen hem óf van de voetbal, óf van de handbal óf als fysiotherapeut. Bas heeft een aantal jaren in het eerste van De Tukkers gevoetbald en is jarenlang jeugdtrainer bij de handbal geweest. Bij de handbal zat Bas ook een tijd in de Technische Commissie (TC).

Kaboutervoetbal
Sinds vorig seizoen is Bas betrokken bij het Kaboutervoetbal, waar zoon Mees met veel plezier aan meedoet. Kaboutervoetbal is een ideale mogelijkheid om kleintjes kennis te laten maken met het voetbal en ze lekker te laten bewegen. De kabouters spelen daarbij in de originele tenues van bekende Europese topclubs zoals Real Madrid en AC Milan.

bas_hassels-1

Het leuke aan Kaboutervoetbal vindt Bas het leren van de eerste beginselen van het voetbalspel. Maar ook van belang zijn fatsoen en respect voor elkaar. “Het is prachtig om die vrolijke reacties van de kinderen iedere keer weer mee te maken!”

Bas geeft aan dat hij zelf ook altijd trainers heeft gehad die hem dingen hebben geleerd. En dit staat en valt met het hebben van voldoende vrijwilligers.

Begeleiding
Bas is niet de enige begeleider van de kabouters. Ook Guus Egberink en Bert Peulken trekken iedere zaterdagochtend hun trainingspak hiervoor aan. En het is de bedoeling dat ook de ouders enkele taken voor hun rekening nemen. Sommigen doen dit al uit zichzelf, bijvoorbeeld door te helpen met opruimen na afloop van de wedstrijdjes.

Waardering
Bas vindt dat hij genoeg waardering krijgt voor zijn rol bij het Kaboutervoetbal. Van de ouders krijgt hij vaak leuke reacties en hij geniet ervan dat hij door de kleintjes wordt herkend als hij zijn eigen kinderen naar school brengt.

Goed, beter, best
Gelukkig gaan veel dingen goed bij De Tukkers. Zo vindt Bas het geweldig dat de kabouters in zulke fraaie tenues spelen. De kinderen vinden het prachtig dat ze het ‘echte’ shirt van Messi of Ronaldo aan mogen. En vorig jaar kregen de kinderen een bal van Sinterklaas: helemaal geweldig!

Echte verbeterpunten heeft Bas niet. Ja, toch eentje… en hier spreekt de sportfysiotherapeut in hem. Bas vindt dat De Tukkers meer moet doen met groeimetingen bij de jeugd. Wanneer een jongen of meisje een groeispurt heeft gehad (vaak in de zomer), is het raadzaam de training hierop aan te passen. Dit om bijvoorbeeld klachten aan knieën en enkels  te voorkomen. Dit punt moet Bas nog maar eens bespreken met de werkgroep Jeugd.

Tot slot geeft Bas aan dat het goed is om te weten wie er allemaal ‘lopen’ binnen de vereniging. Dat geldt voor zowel de huidige vrijwilligers als voor diegenen die dit kunnen of willen doen. Dan zijn we nog beter in staat om de juiste man of vrouw op de juiste plek te krijgen als dit nodig is. Iedereen heeft immers zijn of haar eigen kwaliteiten en dus inzetbaar binnen De Tukkers!

 

bas_hassels-2