Barbaros 1 pakt kampioenschap in Albergen na sensationele wedstrijd

ALBERGEN – Zondag 27 mei, een prachtig slot in de 3e klasse A, koploper Barbaros 1 ging opzoek bij De Tukkers 1. Als de Albergenaren de wedstrijd winnend wisten af te sluiten, kroonden ze zich tot de periodekampioen. Won Barbaros, dan werden de Hengeloërs kampioen. In een spannend duel voor veel publiek was Barbaros uiteindelijk met 1-2 te sterk voor de zwart-witten.

Barbaros was in de beginfase de betere. Ze drukten De Tukkers terug op eigen helft en waren meerdere malen gevaarlijk met schoten vanaf het strafschopgebied. De Tukkers doorstond deze storm en kwam na ongeveer 20 minuten spelen beter in de wedstrijd. De thuisploeg wist de bal in de voorhoede beter vast te houden en kreeg enkele mogelijkheden. Jelle Hulskotte kopte na een voorzet van Tim Haarhuis de bal net naast. Na een half uur spelen was het wel raak voor de zwart-witten. De verdediger van Barbaros ging onder de bal door, waardoor Tim Haarhuis op de flank in balbezit kwam. Zijn voorzet werd bij de tweede paal goed terug gekopt door Jelle Hulskotte. Kjell Huisman schoot de bal met links zonder twijfel achter de doelman: 1-0. Het publiek veerde op en er leek een stunt in de maak. De Tukkers kwam voor de rust nog goed weg toen een kopbal van Barbaros van de lijn werd gehaald.

De eerste 10 minuten na de rust waren uiteindelijk bepaald voor de wedstrijd. De zwart-witten kregen al snel na de thee een grote kans om de score te verdubbelen. Kjell Huisman werd de diepte ingestuurd en ging alleen op de doelman af. Hij werd door een verdediger van Barbaros naar buiten gedreven, waardoor hij te dicht op de doelman kwam. Zijn schot met zijn linkerbeen werd daardoor gekeerd door de doelman. Nog geen 5 minuten later schoot Barbaros wel met scherp. De Tukkers wist de bal niet goed weg te werken, waardoor Ekrem Lök middels een paar goede kapbewegingen de bal keurig in de hoek wist te schieten: 1-1. Barbaros profiteerde nogmaals van een fout aan de Albergse kant. In de omschakeling kwamen ze er razendsnel uit. Het was wederom Ekrem Lök die het eindstation was en de bal tegen de touwen schoot: 1-2. Het werd nog erg spannend op Sportpark ‘T Loarkamp. De Tukkers kreeg nog een paar grote mogelijkheden op de gelijkmaker. Ruben Hulshof kopte op de buitenkant van de paal en uit een paar corners werd de bal naast of net over het doel gekopt. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter vierde Barbaros groot feest en heerste er bij De Tukkers de teleurstelling van het mislopen van de nacompetitie.

De Tukkers feliciteert Barbaros met het kampioenschap in de 3e klasse A en wenst de ploeg veel succes in de 2e klasse. Tevens wil De Tukkers alle supporters bedanken voor jullie onvoorwaardelijke steun dit seizoen en hopen jullie volgend jaar weer langs de lijn te zien!

Er werd na de tijd nog afscheid genomen van onder andere hoofdtrainer Remco Weusthof. Na 3 jaar aan het roer te hebben gestaan bij de hoofdmacht in Albergen, wordt hij volgend seizoen trainer van Saasveldia. De Tukkers wil Remco bedanken voor zijn bewezen diensten in Albergen en wenst Remco veel succes in Saasveld!

Foto’s: Tubbergen.Nieuws.nl