Blij met winst en met patatje in Albergen

Blij met winst en met patatje in Albergen.

ALBERGEN – Ruim 60 teams van voetballende ‘kabouters’ en jeugd zetten afgelopen zaterdag hun beste beentje voor tijdens het jaarlijkse Albo-toernooi. Omwille van de jubileumeditie werd het evenement op sportpark ’t Loarkamp uitgebreid met de knALBOkaal.

‘Voetbal is waar het om gaat tijdens het Albo-toernooi maar het gratis patatje met een pakje drinken vinden de kinderen eigenlijk wel net zo geweldig”, zegt Gerwin Hofsté, leider, trainer en Albo-commissielid. “Het toernooi wordt inmiddels gezien als de aftrap van de competitie. Voor trainers en leiders is het behalve vermakelijk, tevens een mooie gelegenheid om de sterkte van de groep te zien en of de indeling en de klasse kloppen. Bovendien wordt dit jaar voor het eerst in de nieuwe opzet gevoetbald. Spelers onder de 8 en 9 jaar speelden voorheen op een half voetbalveld. Nu is dat een kwart veld”, legt hij uit. “De KNVB schrijft deze richtlijn voor en wij hebben besloten dat gelijk in te voeren.”

Fanatiek
De kinderen hebben er geen problemen mee en voetballen even fanatiek als altijd. “We moeten zometeen tegen een vet oneerlijk team”, verzucht Gijs Timmerhuis (9) in zijn Stevo-tenue langs de boarding “Ik zit nog maar een jaar bij voetbal want ik doe ook nog aan klootschieten. Maar we hebben net overlegd: als het oneerlijk gaat, gaan we gewoon terugbeuken.”

bron: www.tubantia.nl (https://www.tubantia.nl/tubbergen/blij-met-winst-en-met-patatje-in-albergen~aa29c35c/)

Foto Robin Hilberink