De Tukkers thuis met grote cijfers langs EHS’85

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen EHS’85. De Albergenaren kenden een eenvoudige middag tegen de ploeg uit Emmen en wonnen met maar liefst 6-0.

Het weer was bij de aftrap opgeklaard en De Tukkers begon sterk aan de wedstrijd. In de 10e minuut slingerde Sven Masselink de bal vanaf links voor het strafschopgebied in. Teun Rekers controleerde goed en zag zijn inzet via een speler van EHS net overgaan. Aan de andere kant kwamen de gasten er even later gevaarlijk uit, maar de aanvaller van EHS stond in buitenspelpositie, waardoor verder gevaar uitbleef. De Tukkers was de betere ploeg en na 13 minuten spelen had Thijs Leemhuis de voorzet van Bauke Haarhuis binnen kunnen koppen, maar hij schampte de bal met zijn hoofd.

In minuut 16 wisten de zwart-witten het overwicht om te zetten in een doelpunt. Kjell Huisman haalde vanaf de rechterkant de achterlijn en zijn teruggetrokken bal werd door rechtsback Teun Rekers goed binnengeschoten: 1-0. Nog geen acht minuten later was het Bauke Haarhuis die de score wist te verdubbelen. Na een doelpoging van EHS lukte het De Tukkers om razendsnel de andere kant van het veld te bereiken. Kjell Huisman werd in stelling gebracht, maar nam de bal iets te ver mee naar de zijkant. De inzet van Huisman werd aangeraakt en de bal viel precies bij Bauke Haarhuis voor de voeten. Van dichtbij schoot hij de 2-0 binnen.

Daarna werd het tempo minder aan Albergse zijde en uit de omschakeling kreeg EHS een grote kans op de aansluitingstreffer. Andrej Alilovic werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd en gaf de bal voor richting Henk Teuben. De spits van EHS wilde op doel schieten, maar raakte het leer niet helemaal goed, waardoor doelman Rens Davina van De Tukkers redding kon brengen. Vlak voor de thee kreeg Teun Rekers namens de zwart-witten nog een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd gestopt door de doelman van EHS.

Na de thee werd het krachtsverschil nog duidelijker en het lukte EHS amper om nog van de eigen helft af te komen. Het duurde echter nog wel even voordat de derde treffer viel. Een schot van Kjell Huisman werd overgetikt door de doelman en uit de hoekschop die volgde kopte Guus Demmer een half metertje naast. Uit een vrije trap in de 67e minuut wist De Tukkers de 3-0 te scoren. Thijs Leemhuis schoot de vrije trap vanaf de linkerkant feilloos in de lange hoek. De minuten die daarna volgden waren krankzinnig. Nog geen minuut later kon Guus Demmer het doel alweer onder vuur nemen. Zijn schot werd gekeerd door de doelman van EHS en in de rebound was Leemhuis er als de kippen bij om zijn tweede binnen te tikken: 4-0. Amper vier minuten later kreeg Leemhuis de bal vanaf een meter of 25 voor zijn voeten. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal uit de stuit richting het doel. De bal viel prachtig in de kruising, zo maakte Leemhuis binnen 5 minuten een onvervalste hattrick: 5-0.

Het slotakkoord was voor Hugo Demmer. Hij wist zijn goede wedstrijd ook te bekronen met een doelpunt. Robin Eidhof kwam op vanaf de linkerkant en werd in stelling gebracht. Het schot van Eidhof in kansrijke positie werd gekeerd door de doelman. Hugo Demmer ontving de bal op de rand van het strafschopgebied en wist de bal knap in de lange hoek te schieten: 6-0.

Na precies 90 minuten floot scheidsrechter Spiegelaar, die een foutloze wedstrijd floot, voor het einde van de wedstrijd en dus boekte De Tukkers een klinkende overwinning op EHS uit Emmen.

Aanstaande zondag spelen de Albergenaren de uitwedstrijd in en tegen Dalen. De aftrap op sportpark ’t Grootveld is om 14:00 uur.