De allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. Althans voor de competitie, want door de overwinning op Suryoye afgelopen maandag verzekerden de Albergenaren zich van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Zondag spelen de Albergenaren thuis tegen SV Twedo. Het is een wedstrijd om ‘des keizersbaard’, want Twedo speelt ook nergens meer om. Café-Restaurant Fraans Marie sponsort deze middag de wedstrijdbal

SV Twedo (Sportvereniging Tweelingdorp) is de op 26 april 1973 opgerichte amateurvoetbalvereniging voor het tweelingdorp Nieuw-Amsterdam-Veenoord in Drenthe. De thuiswedstrijden worden op Sportpark Veenoord gespeeld.

De club ontstond op 26 april 1973 als gevolg van de fusie tussen de NAVC (Nieuw-Amsterdamse Voetbal Club), NAB (Nieuw-Amsterdam Boys) en VHC (Veenoord Holsloot Combinatie).

De afgelopen elf seizoenen was Twedo een stabiele derdeklasser en vorig seizoen werd de ploeg uit Veenoord op de laatste speeldag kampioen in de derde klasse D en was promotie een feit. Het was een bizarre ontknoping. Lang zag het ernaar uit dat Zweeloo er met de schaal vandoor ging, maar in kort tijdsbestek veranderde alles. Na de gelijkmaker van Sleen was SC Erica virtueel kampioen. Twedo moest in tien minuten nog vijf keer scoren tegen het reeds gedegradeerde Gasselternijveen om Erica voorbij te gaan op doelsaldo. En hoe bewonderenswaardig ook, zo geschiedde.

Twedo kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Al vroeg voor het einde van de competitie wist Twedo zich veilig te spelen. Voorafgaand aan deze wedstrijd vinden we de ploeg terug op de zesde plek met 31 punten uit 23 gespeelde wedstrijden.

De wedstrijd in Veenoord tussen Twedo en De Tukkers eindigde onbeslist. Zowel de thuisploeg als de zwart-witten wisten op een koude 31 januari drie maal het net te vinden. De doelpuntenmakers aan Albergse zijde waren Joep Egberink (2x) en Milan Huisman.

Na de wedstrijd zijn alle supporters en sponsoren van onze vereniging uitgenodigd om, ter afsluiting van het reguliere seizoen, een hapje en een drankje te komen nuttigen. De eerste 2 consumpties na de wedstrijd zijn op kosten van De Tukkers!