Op Pinkstermaandag kan De Tukkers de belangrijke tweede plaats veiligstellen. De nacompetitie is officieel al bereikt, maar de tweede plaats op de ranglijst geeft recht op het thuisvoordeel in de nacompetitie en dat kan, gezien de indeling in Noord dit jaar, zeker een voordeel zijn.

De tegenstander maandag is FC Suryoye, de nummer 3 op de ranglijst. Het verschil in punten met de club uit Enschede is 4 punten, dus bij een overwinning of een gelijkspel zijn de Albergenaren verzekerd van de tweede plaats.

De Enschedese voetbalvereniging FC Suryoye-Mediterraneo is opgericht op 1 mei 1965.

Tot 2008 speelde de club een anonieme rol in de 6e klasse. In dat jaar werd onder de naam SV Mediterraneo voor het eerst promotie afgedwongen door de hoofdmacht. Twee jaar later kroonde het eerste elftal zich opnieuw tot kampioen, ditmaal in de 5e klasse.

Na drie seizoenen in de 4e klasse te hebben gespeeld, maakte Suryoye in 2013 de opwachting in de 3e klasse. De hoofdmacht sleepte hier ook de titel in de wacht. In het seizoen 2014/2015 debuteerde FC Suryoye in de 2e klasse. Degradatie kon echter niet afgewend worden, waardoor de club weer in de 3e klasse moest acteren. In het seizoen 2017/2018 promoveerde het weer terug naar de 2e klasse via de nacompetitie na een overwinning op NEO.

De jaren daarna bleek de club uit Enschede een stabiele tweedeklasser. Afgelopen zomer werd bekend dat het eerste elftal volgend seizoen op de zaterdag gaat voetballen.

In het verleden troffen De Tukkers en Suryoye elkaar regelmatig. Het duel in Albergen dit seizoen wisten de zwart-witten met 5-0 te winnen. De doelpuntenmakers waren Kjell Huisman (2x), Guus Demmer, Tim Haarhuis en Joris Meijerink.

We hopen Tweede Pinksterdag weer op uw support!