ALBERGEN – Afgelopen zondag speelde De Tukkers 1 de laatste wedstrijd in competitieverband dit seizoen. Er stond niks meer op het spel, want de Albergenaren verzekerden zich vorig weekend al van de tweede plaats en tegenstander SV Twedo was al uitgespeeld. De zwart-witten wonnen de wedstrijd met 4-0.

De thuisploeg kende een droomstart, want in de eerste minuut lag de bal al in het netje. Marco Stege vond Kjell Huisman in de diepte. Huisman controleerde de bal goed, frummelde zich langs twee tegenstanders en schoot vervolgens in de korte hoek raak: 1-0.

Twedo had het in de beginfase moeite om zich staande te houden. De Albergenaren kregen diverse mogelijkheden om de score al vroeg uit te breiden. Sven Masselink stuitte op de doelman en ook Guus Demmer wist even later de doelman niet te verschalken. De thuisploeg bleef de betere en Teun Rekers verdubbelde na 25 minuten spelen bijna de voorsprong. Zijn schot vanaf de rechterkant ging rakelings naast het doel.

De gasten uit Veenoord kwamen er af en toe wel gevaarlijk uit en kregen in minuut 39 een grote kans op de gelijkmaker. Iwan Immink passeerde na een goede actie zijn directe tegenstander en kwam in scoringspositie. Zijn inzet belandde echter in het zijnet.

Vlak voor de rust was het aan de andere kant wel raak. Tymo Schär bereikte middels een goede steekpass Kjell Huisman. De doelman snelde uit zijn doel, maar Huisman wist met een slimme voetbeweging de bal over de doelman in het doel te liften: 2-0.

In de tweede helft deden beide ploegen het rustig aan. Al snel viel de derde treffer voor de Albergenaren. Een vrije trap van Joep Egberink probeerde een speler van Twedo weg te schieten. Hij schoot echter tegen de voeten van aanvoerder Marco Stege en die zag tot zijn grote vreugde dat de bal het net in ging: 3-0.

Het slotakkoord was voor Sven Masselink. Door goed druk te zetten kwam hij in balbezit en zag dat de doelman een paar meter voor zijn goal stond. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal prachtig over de doelman in de lange hoek: 4-0.

Gisteren werd bekend dat De Tukkers in de eerste ronde van de nacompetitie gaan spelen tegen vv Hoogezand. De Albergenaren spelen in ieder geval een thuiswedstrijd. Datum en tijdstip volgen nog.