ENSCHEDE – Op Tweede Pinksterdag troffen Suryoye en De Tukkers elkaar op sportpark Wesselerbrink Midden. De inzet was plek twee op de ranglijst. Het verschil voorafgaand aan de wedstrijd was vier punten in het voordeel van de Albergenaren.

De Tukkers had in de eerste helft de controle. De thuisploeg zakte in en hield de linies kort bij elkaar, waardoor de Albergenaren geduldig moesten wachten op een opening. Na 13 minuten spelen bracht aanvoerder Marco Stege van De Tukkers zijn teamgenoot Joep Egberink in stelling. Uit de lucht schoot Egberink een paar meter naast het doel.

Suryoye loerde voornamelijk op een foutje van de gasten, maar de zwart-witten waren zeer nauwkeurig in balbezit. Aan de andere kant was De Tukkers nog een paar keer gevaarlijk zonder tot grote kansen te komen.

Toen de tweede helft een paar minuten onderweg was, wist Sven Masselink zijn ploeg uit Albergen op voorsprong te schieten. Joris Meijerink onderschepte de bal en bereikte Kjell Huisman. Met een perfecte steekbal vond hij Sven Masselink in de diepte. Masselink nam de bal aan en schoot vervolgens de bal goed diagonaal binnen: 1-0.

Na het doelpunt had De Tukkers het even lastig. Suryoye ging wat hoger druk zetten en De Tukkers kwam nog maar sporadisch van de eigen helft af. De thuisploeg vond vaak via de lucht spits Christiaan Cicek die van daaruit het spel probeerde te verleggen. Dreigend werd Suryoye wel enkele keren, maar dat leidde niet tot uitgespeelde mogelijkheden.

In minuut 60 kreeg Suryoye een vrije trap rond de middellijn. Doelman Rens Davina van De Tukkers was zijn verdediging goed aan het neerzetten toen Sakay Esen op het idee kwam om de vrije schop ineens op het doel te schieten. Davina probeerde nog te redden, maar zag dat de bal prachtig over zich heen de kruising in viel: 1-1.

Zo’n vijf minuten later kreeg De Tukkers een goede kans om weer op voorsprong te komen. Een schot van Sven Masselink wist doelpuntenmaker Sakay Esen ternauwernood met een sliding onschadelijk te maken.

Een kwartier voor tijd kreeg Suryoye de grootste kans van de wedstrijd. Linksback Anatolii Salenkov stoomde op en kwam in scoringspositie. Hij schoot echter te wild, waardoor zijn inzet over ging en de stand gelijk bleef.

In de 81e minuut kreeg De Tukkers een hoekschop vanaf de rechterkant. Kars Velthof verlengde de corner van Joep Egberink met zijn hoofd. Guus Demmer kwam vervolgens goed voor zijn tegenstander en kopte van dichtbij binnen: 1-2.

Suryoye probeerde in het slot nog een gelijkmaker te forceren, maar De Tukkers bleef ijzersterk verdedigen. In de blessuretijd scoorde Kars Velthof aan de andere kant nog bijna de 1-3. Tymo Schär legde goed terug waarna Velthof een half meter over de kruising schoot.

Door de zege is De Tukkers verzekerd van de tweede plaats. Aanstaande zondag spelen de Albergenaren nog thuis tegen Twedo. Het is een wedstrijd om ‘des keizersbaard’, want Twedo speelt ook nergens meer om. De aftrap is om 14:00 uur en Café-Restaurant Fraans Marie sponsort deze middag de wedstrijdbal.