De Tukkers verliest ongelukkig uit bij Twedo: 3-2

VEENOORD – Het is De Tukkers niet gelukt om de zege van vorige week tegen Valthermond een goed gevolg te geven. In de uitwedstrijd tegen SV Twedo werd met 2-3 verloren.

De gasten uit Albergen stichtten het eerste gevaar van de wedstrijd. Na een actie vanaf de rechterkant was het Bauke Haarhuis die de bal net voorlangs schoof. In de vijfde minuut werd het aan de andere kant 1-0 voor de thuispartij, dankzij een prachtig ingedraaide vrije bal vanaf 35 meter, die diagonaal door Yannick Smit werd ingekopt bij de tweede paal.

De thuisploeg kon niet lang genieten van de voorsprong, want in de 14e minuut was het Bauke Haarhuis die op zijn beurt het net wist te vinden. De aanvaller van De Tukkers schoot de bal geplaatst in de lange hoek: 1-1.

Zo’n tien minuten later kreeg Twedo een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Bram Vuuregge ging achter de bal staan en schoot de bal via de muur langs keeper Rens Davina, en dus leidde de thuisploeg weer met 2-1.

Na de rust had de uitploeg het overwicht. Doelman Rens Davina snelde zijn goal uit om een diepe bal weg te schieten. De bal waaide richting de goal van Twedo, maar gelukkig voor de thuisploeg viel de bal op het dak van de goal.

Het spelbeeld bleef hetzelfde, de Albergenaren gingen op zoek naar de gelijkmaker. De ruimtes werden groter achter de verdediging van de zwart-witten en daar profiteerde Twedo optimaal van. Bram Vuuregge werd in de 82e minuut bereikt achter de laatste linie van De Tukkers. Hij ging één-op-één op de doelman af, hield zijn hoofd koel en schoot de 3-1.

Twee minuten later volgde een ongelukkige eigen goal van Twedo, die de achterstand verkleinde: 3-2. In de slotfase, in de 90e minuut, had Milan Huisman nog een goede kopkans uit een corner om nog een punt uit het vuur te slepen, maar de bal ging net naast.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers de thuiswedstrijd tegen EHS’85 uit Emmen. De aftrap op sportpark ’T Loarkamp in Albergen is om 14:00 uur.