Voorbeschouwing De Tukkers – SC Erica

Het eerste elftal van De Tukkers boekte afgelopen zondag een knappe zege bij het nog ongeslagen VV Dalen: 0-1. Aanstaand weekend spelen de Albergenaren sinds lange tijd weer een thuiswedstrijd. Het betreft wederom een Drentse opponent, want SC Erica is de tegenstander deze zondagmiddag.

Sportclub Erica is ontstaan uit de plaatselijke voetbalverenigingen VV Erica (opgericht 5 mei 1922) en Ericase Boys (opgericht 10 april 1930), waarbij de oprichtingsdatum van de oudste fusiepartner is aangehouden. De thuiswedstrijden worden op het sportcomplex “De Veenschappen” gespeeld.

Erica speelde in de seizoenen 2003/2004 tot 2016/2017 in de 1e klasse F – Noord en daalde daarna af naar de 3e klasse. Twedo werd vorig seizoen, ten koste van SC Erica, kampioen in die 3e klasse. De ploeg uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam won de laatste competitieronde met 10-0 van Gasselternijveen en verwees Erica, op doelsaldo, naar de nacompetitie. De ploeg van trainer Johan Oldekamp, promoveerde via de nacompetitie alsnog door na strafschoppen te winnen van Ruinen en ze namen zondag 1 oktober jl. sportieve wraak door, bij Twedo, met 2-3 te winnen.

De ploeg staat momenteel voorlaatste met 3 punten uit 4 wedstrijden, maar ze hebben nog enkele wedstrijden tegoed wegens afgelastingen.

Uitslagen SC Erica 2e klasse H – Noord

Zondag 24 september
 SC Erica 1  Suryoye-Mediter. 1 1 – 6

 

Zondag 1 oktober
 Twedo 1  SC Erica 1 2 – 3

Zondag 8 oktober
 SC Erica 1  Zuidwolde 1 2 – 3

 

Zondag 15 oktober
 Bon Boys 1  SC Erica 1 3 – 0

 

Zondag 29 oktober
 SC Erica 1  Steenwijkerwold 1 AFG

Afgelast wegens het overlijden van de assistent-trainer van Steenwijkerwold.

Zondag 5 november
 VENO 1  SC Erica 1 AFG

Afgelast wegens slechte conditie van de grasmat.