In memoriam – Eddy Kuipers

Op donderdagavond 18 februari 2021 is vrij plotseling Eddy Kuipers overleden op de nog jonge leeftijd van 57 jaar. Wat een verschrikkelijke klap voor zijn echtgenote Sonja, hun kinderen en verdere familie en vrienden.

Ook bij De Tukkers kwam dit bericht als een mokerslag binnen. Eddy werd altijd gezien als een groot boegbeeld van de club, die erg geliefd

was bij zowel jong als oud. Hij is afkomstig uit de Tukkersfamilie Kuipers uit Albergen, waar voetbal een passie voor de meesten is.

Zijn talent kwam bij de club al snel bovendrijven en op 16-jarige leeftijd debuteerde hij al in het 1e elftal van onze club om daar maar liefst 20 jaar in te blijven spelen. Al vrij snel werden ook zijn leidinggevende kwaliteiten ontdekt, want hij was jarenlang “de aanvoerder” van het team. Hij was altijd de rots in de branding, die altijd voetballende oplossingen zocht. Een grote specialiteit van hem was om weg te draaien van de tegenstander door om zijn eigen as te draaien.

Onder zijn leiding wist De Tukkers 1 zelfs op de rand van de 1e klasse van de KNVB te komen met de destijds zeer getalenteerde groep, maar in de laatste beslissingswedstrijd in Groesbeek ging het net mis. In de kleedkamer was Eddy altijd de bepalende factor, die zelfs de trainers met goede argumenten soms op andere gedachten kon brengen.

Na zijn actieve carrière bleef hij een aanvoerder bij De Tukkers. Hij nam zitting in de Technische Commissie en was medeverantwoordelijk voor een goed onderbouwd technisch plan met ook een juiste uitvoering ervan. Zelfs werd hij nog interim-trainer van ons 1e elftal, nadat een trainer plotseling was vertrokken. Hij bleef daarbij altijd zijn zienswijze trouw om mooi voetbal op de mat te leggen. Hij was daarbij altijd wel recht door zee en wist talenten op een hoger niveau te brengen.

De laatste jaren was hij wat actiever bij onze “noaberclub” VC Fleringen, omdat hij In Fleringen woonachtig was met zijn mooie gezin en zijn zoons daar voetbalden. Ook bij deze club werd hij alom zeer gewaardeerd en geprezen.

Een groot Tukkersman is ons ontvallen in deze toch al moeilijke tijden. Hij was altijd een persoon waar je contact mee zocht om zijn zienswijze te vragen. Sociaal en maatschappelijk was hij ook altijd erg betrokken bij zijn dorpen Albergen en Fleringen, maar ook in zijn werkkring bij de politie was hij een zeer geliefd persoon. We kunnen nog maar moeilijk wennen aan de gedachte, dat “onze aanvoerder” er niet meer is.

Wij wensen Sonja, de kinderen en verdere familie en vrienden veel sterkte toe in de komende moeilijke tijden om dit te verwerken. Het zal niet eenvoudig zijn.