Derby tussen De Tukkers en Reutum eindigt onbeslist: 1-1

ALBERGEN – Onder het toeziend oog van veel publiek speelden De Tukkers en Reutum afgelopen zondag de derby in Albergen. Het duel kende geen winnaar, want beide ploegen wisten eenmaal het net te vinden.

De gasten werden in de beginfase tot tweemaal toe gevaarlijk. In de vijfde minuut braken ze door aan de rechterkant en wisten de bal laag voor te zetten. Gelukkig voor De Tukkers wist een Albergs been verder gevaar te voorkomen. Een minuut later nam Sam Holsink het doel onder vuur. Zijn verdekte schot in de lange hoek werd door doelman Rens Davina goed gekeerd.

De Tukkers had voornamelijk de bal, maar hadden moeite om tot grote kansen te komen. Aan de andere kant wist Reutum ook geen gevaar meer te stichten en was de ruststand van 0-0 een logisch gevolg.

In het tweede bedrijf kwam De Tukkers beter dan Reutum uit de kleedkamer en kwam het een aantal keer gevaarlijk door. Na 51 minuten spelen ontving Kjell Huisman de bal in het strafschopgebied en via de kluts kon uiteindelijk Mart van der Heiden uithalen. Hij schampte de bal waardoor doelman Jurre Groothuis redding kon brengen.

De volgende kans voor de Albergenaren was een kwartier later en deze was wel doeltreffend. Sjoerd Visschedijk gaf de bal voor vanaf de linkerkant. Tim Haarhuis nam de bal ineens uit de lucht en schoof met de binnenkant van de voet de bal knap in de hoek: 1-0.

Het laatste kwartier probeerde De Tukkers de zege over de streep te trekken en was het meer vechtvoetbal. De scheidsrechter floot niet voor ieder wissewasje wat het duel de hele wedstrijd wel ten goede kwam. Uit een hoekschop in de 82e minuut wist Reutum toch nog de gelijkmaker te maken. Een scherp aangesneden bal van Sam Holsink werd door Mart Lammerink knap in de lange hoek gekopt: 1-1.

Aanstaande zondag gaat De Tukkers 1 af naar Lonneker. De ploeg speelt daar om 14:00 uur tegen LSV 1.