De Tukkers op zaterdag rookvrij!

Amke Booijink (JO11-3) en Jareck Letteboer (JO11-1) zien hun droom in vervulling gaan: bij De Tukkers kunnen voetballen zonder dat ze voor of na de wedstrijd door een nare lucht van sigaretten- of sigarenrook moeten lopen. Om hun droom ook daadwerkelijk uit te laten komen, hebben beide jeugdspelers de stoute schoenen aangetrokken en zijn een heuse handtekeningenactie begonnen. Vaders, moeders, spelers en toeschouwers werd gevraagd om een handtekening te zetten wanneer zij de actie steunden.

Binnen de kortste keren werden de nodige handtekeningen verzameld die vervolgens werden aangeboden aan de Werkgroep Jeugd. In nauwe samenspraak met het Algemeen Bestuur is vervolgens besloten een rookvrije zaterdag in te voeren. Op de zaterdagen is daarmee het gehele terrein van De Tukkers rookvrij, waar we onze leden en de bezoekers middels affiches op wijzen.

Het streven is om alle jeugdleden bij De Tukkers zo gezond mogelijk te laten sporten. En één ding is zeker: sporten en roken passen niet bij elkaar. Vandaar dat dit initiatief van onze jeugdleden van harte ondersteund wordt door de vereniging. We doen langs deze weg een dringend beroep aan alle betrokkenen om hun medewerking te verlenen en op zaterdagen niet meer te roken op het terrein van de Tukkers.

Jareck Letteboer en Amke Booijink met de verzamelde handtekeningen