De Tukkers 1 ziet NEO in slotminuut langszij komen: 1-1

Op het eigen sportpark ’T Loarkamp speelde het eerste elftal van De Tukkers afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Vlak na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong door Ruben Hulshof. Tegenstander NEO scoorde vlak voor het einde via een penalty de gelijkmaker: 1-1.

Ruben Hulshof kreeg na ongeveer 5 minuten spelen al een goede mogelijkheid om de score te openen. De bal in de diepte probeerde hij ineens over de doelman te wippen, maar hij gleed uit. De Tukkers stond organisatorisch goed en liet NEO achterin opbouwen. De gasten kwamen er na 20 minuten voetballend goed door en wisten de bal vanaf de linkerkant voor te zetten. Bij de tweede paal leek een speler van NEO de bal in te schieten. Tim Boswerger van De Tukkers wist met een uitstekende sliding de bal van de doellijn te halen. De volgende kans was weer voor de thuisploeg. Ook deze poging werd van de lijn gehaald. De vrije trap van Sjoerd Visschedijk was al langs de doelman. Doordat een speler van NEO was meegelopen richting de lange hoek kon hij de bal uit het doel koppen. Even later werd Kjell Huisman door Sjoerd Visschedijk de diepte ingestuurd. De doelman van de gasten was snel uit zijn doel en kon ingrijpen. Ook NEO werd nog een keer gevaarlijk voor de rust. Het was wederom een voorzet dat gevaar opleverde. De lage bal vanaf de achterlijn werd door doelman Daan Keupink weggetikt, voordat de aanvaller van NEO kon binnenschuiven. In de laatste minuut voor de thee kreeg De Tukkers een penalty. Bij een vrije trap werd Ruben Hulshof naar beneden getrokken en ging de bal op de stip. Doelman Bob Peterman keerde de penalty en zo gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

Een minuut na de rust brak Ruben Hulshof de ban. Na een diepe bal twijfelde de aanvaller van De Tukkers niet en schoot vanaf 35 meter de bal fantastisch over de keeper heen: 1-0. Het half uur wat volgde was De Tukkers heer en meester. NEO kwam er niet meer aan te pas en de thuisploeg kreeg nog enkele mogelijkheden om de score te verdubbelen. Uit een corner kopte Ruben Hulshof de bal net naast het doel en Kjell Huisman kreeg ook nog een kans na een hoekschop. Hij zag zijn inzet van dichtbij geblokt worden. De laatste 10 minuten ging NEO offensiever spelen. De Tukkers leek goed stand te houden, maar door een penalty in de slotminuut viel toch nog de gelijkmaker. Wegens een handsbal wees de leidsman naar de stip. Stijn Baars schoot de strafschop binnen, waardoor NEO toch nog met een punt terugkeerde naar Borne.

De Albergse formatie speelt aanstaande zondag de eerste uitwedstrijd in de competitie. De ploeg reist dan af naar Goor waar v.v. Twenthe de tegenstander is. De aftrap is om 14:00 uur.