De Tukkers 1 zet grote stap richting titel door winst op WVV’34: 2-0

ALBERGEN – Vele toeschouwers op de donderdagavond zagen dat De Tukkers 1 in de topper tegen WVV’34 als winnaar uit de bus kwam. In een spannend duel kwam de thuisploeg na ongeveer een uur spelen op voorsprong en wist deze vlak voor het einde te verdubbelen: 2-0

De Albergenaren hadden vanaf de eerste minuut het betere veldspel. De gasten kwamen er nauwelijks aan te pas met vele overtredingen tot gevolg. Ondanks het overwicht viel de eerste goede mogelijkheid pas na een half uur spelen te noteren. Sjoerd Visschedijk passeerde zijn tegenstander aan de rechte kant en zijn voorzet werd door Tim Haarhuis al vallend over gekopt.

Een paar minuten later werden de gasten voor het eerst gevaarlijk. Een verre ingooi belandde uiteindelijk in het strafschopgebied voor de voeten van Gijs Pierik. De aanvoerder van WVV haalde vanaf een meter of elf uit, maar doordat inzet recht op het doel af ging kon Rens Davina met zijn voeten redding brengen.

Niet veel later was De Tukkers weer dreigend op de helft van de bezoekers. Het was Sjoerd Visschedijk die er weer goed door kwam aan de rechterkant. Zijn teruggetrokken voorzet kon nét niet worden binnengelopen door Tim Haarhuis. In het slot van de eerste helft was WVV nog het dichtst bij een doelpunt. Randy Smit sneed vanaf de rechterkant goed naar binnen en nam met zijn linker het doel onder vuur. De lage schuiver werd knap door doelman Rens Davina uit de lange hoek getikt.

Vlak na de rust liet WVV nog één keer van zich spreken, voordat De Tukkers het heft weer in handen nam. Vanuit een ingooi kon Tim Grobben in het strafschopgebied van de gastheren ineens uithalen, maar zijn schot ging echter hoog over het doel.

In minuut 57 was het aan de andere kant wel raak. De scheidsrechter gaf goed voordeel, waardoor Joep Egberink in de as van het veld in balbezit kwam. Zijn steekpass was perfect op maat voor de diep gelopen Visschedijk. De aanvoerder van De Tukkers wist de doelman te omspelen en schoot vervolgens de bal in het lege doel: 1-0.

De ploeg uit Hengevelde probeerde daarna nog een gelijkmaker te forceren. Dat betekende ook dat de ruimtes achterin groter werden en daar profiteerde de thuisploeg van. De invallers aan De Tukkers zijde zorgden vlak voor tijd voor de bevrijdende 2-0. Thijs Leemhuis speelde Kars Velthof vrij in het strafschopgebied. Leemhuis liep zelf goed door en ontving de bal weer terug van Velthof, waardoor hij de 2-0 kon binnenschuiven. De ontlading was groot bij de Albergenaren, want door dit resultaat heeft men nu 8 punten voorsprong in de strijd om de titel.

Komende zondag staat alweer een mooi affiche op het programma. De Tukkers 1 speelt dan thuis de derby tegen ‘buurman’ MVV’29 uit Harbrinkhoek. Op sportpark ’T Loarkamp wordt om 14:00 uur afgetrapt en Fysiotherapie Langeveld sponsort deze middag de wedstrijdbal. Als de derby winnend wordt afgesloten en zowel WVV als Reutum leiden puntverlies is het kampioenschap aanstaande zondag een feit.