De Tukkers 1 wint thuis ruim van Avanti: 3-0

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. Bij rust leidden de Albergenaren met 1-0 en in de tweede helft bouwde men de voorsprong uit en won verdiend met 3-0.

In de openingsminuut waren de gasten meteen gevaarlijk. Een schot van de linkerkant werd geblokt door een Albergse verdediger. De thuisploeg kwam in de beginfase nog niet goed in hun spel, maar kregen in de achtste minuut wel een mogelijkheid. Tim Haarhuis ontving de bal aan de rechterkant. Hij probeerde het ineens en zag zijn schot over het doel gaan.

Na een kwartier spelen kreeg De Tukkers in kort tijdsbestek diverse kansen om op voorsprong te komen. Sjoerd Visschedijk haalde de achterlijn en legde de bal goed terug op Mart van der Heiden. Zijn inzet werd door een speler van Avanti van de lijn gehaald. Vlak daarna nam Sjoerd Visschedijk het vijandige doel onder vuur. Zijn schot ging over en wat minuten later redde de doelman.

In minuut 38 nam de thuisploeg de leiding. Een voorzet van Kars Velthof viel bij de tweede paal. Daar stond Kjell Huisman vrij en het leek dat de bal te ver van zijn voet sprong. Echter kon hij zijn tegenstander nog uitkappen en schoot vervolgens in de linkerbovenhoek raak: 1-0.

Na de thee zette Avanti wat hoger druk, waardoor De Tukkers wat verder terug werd gedwongen. In de 49e minuut kwamen de gasten bijna op gelijke hoogte. Rens Davina wist de inzet van Gijs ten Bos prachtig uit de hoek te tikken.

Toen de wedstrijd ongeveer een uur onderweg was speelde De Tukkers zich wat beter onder de druk uit en dat leverde ook gevaar op. Stijn Boswerger vond Sjoerd Visschedijk in de diepte. Visschedijk hield de bal knap binnen en bereikte Guus Demmer. Hij raakte de bal in kansrijke positie niet helemaal lekker, waardoor de bal naast ging.

In de 70e minuut leken de zwart-witten de wedstrijd te beslissen. Kjell Huisman stuurde Sjoerd Visschedijk met een steekpass de diepte in. Visschedijk dribbelde naar binnen en verdubbelde de voorsprong door de bal knap in de korte hoek te schieten: 2-0.

Tien minuten voor het einde kregen de Albergenaren een penalty nadat Joep Egberink werd vastgehouden. Sjoerd Visschedijk verzilverde de penalty en bracht zo de eindstand op het bord: 3-0. Sven Masselink viel vlak voor tijd in en maakte zo zijn debuut voor het eerste elftal.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 een uitwedstrijd tegen Losser 1. De aftrap op sportpark Brilmansdennen is om 14:00 uur.