De Tukkers 1 wint openingsduel in Losser

Het eerste elftal van De Tukkers is het seizoen goed begonnen. In de uitwedstrijd tegen promovendus KVV Losser won de ploeg van trainer/coach Remco Weusthof met 0-2.

Het eerste gevaar kwam van de voet van Stijn Boswerger. Zijn schot werd vrij eenvoudig gekeerd door de doelman. De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Aan beide kanten werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Nog in het eerste half uur moest de thuisploeg verder met 10 man. Aanvaller Ron Naafs kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Vlak daarna scoorde Stijn Bosweger namens De Tukkers 1, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Losser had vlak voor rust nog een goede mogelijkheid. Doelman Sander Kemperink stond echter op de juiste plek om redding te brengen.

Een paar minuten na de rust scoorde Ruben Hulshof de openingstreffer. Wout Borgerink kopte een vrije trap slim door. Hulshof stond achterin vrij en kopte de bal tegendraads prachtig in de bovenhoek: 0-1.

Na de goal hinkte De Tukkers 1 op twee gedachten en was Losser af en toe dreigend met voorzetten en standaardsituaties. Jelle Hulskotte leek het duel 10 minuten voor het einde te beslissen. De voorzet was op maat, maar hij raakte de bal niet goed. Een paar minuten later schoot hij wel met scherp. Hij speelde zichzelf goed vrij en faalde niet oog in oog met de doelman: 0-2. De Tukkers 1 speelde de tijd vol en de zege kwam niet meer in gevaar.

Volgende week zondag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. DSVD uit Deurningen komt dan op bezoek in Albergen. De aftrap is net als vorig seizoen om 14.00 uur.

[Bron: Tubbergen.Nieuws.nl]