De Tukkers 1 verliest topper bij Bon Boys: 3-0

HAAKSBERGEN – Na twee weekenden zonder competitievoetbal stond er voor De Tukkers 1 afgelopen zondag een heuse topper op het programma. De ploeg ging op bezoek bij koploper Bon Boys dat voorafgaand aan deze wedstrijd één punt meer vergaarde dan de Albergenaren. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd wist de thuisploeg in de slotfase toe te slaan en won met 3-0.

Vanaf het fluitsignaal lag het tempo hoog en legden beide ploegen veel energie in de wedstrijd. De thuisploeg werd na zes minuten spelen voor het eerst gevaarlijk. Tom Wijlens werd de diepte ingestuurd en schoot de bal een paar meter naast het doel. De Tukkers kon er daarna een paar keer gevaarlijk uit komen nadat er goed druk werd gezet. Echter ontbrak het bij de Albergenaren aan de laatste beslissende pass, waardoor de doelman van Bon Boys niet in de problemen kwam.

Na 24 minuten spelen kwam Bon Boys goed weg toen een speler van de ploeg uit Haaksbergen zomaar de bal richting Tim Haarhuis schoot. Op rand van het strafschopgebied wist de aanvaller van De Tukkers de bal bijna in het lege doel te schieten, maar de doelman kon opgelucht adem halen toen hij zijn inzet naast zag gaan.

Een grote mogelijkheid viel er ook nog aan de andere kant te noteren. Na een goede aanval werd de bal vanaf rechts voorgezet op de middenvelder van de thuisploeg. Echter had hij het vizier niet op scherp en schoot vanaf een meter of 11 de bal hoog over.

De zwart-witten kwamen na de rust goed uit de kleedkamer, waardoor Bon Boys moeite had om de bal in de ploeg te houden. Dit overwicht resulteerde ook in een levensgrote kans voor de Albergenaren. Tim Haarhuis haalde aan de linkerkant de achterlijn en zette de bal laag voor op Teun Rekers. De middenvelder van De Tukkers leek in de lange hoek raak te schieten, maar zijn inzet werd getoucheerd door de doelman en ging via een voet van een verdediger uiteindelijk over de achterlijn.

Het laatste kwartier hadden de gasten het lastig en werd Bon Boys sterker. De Tukkers leek stand te houden, maar door een diepe bal over de verdediging wist de thuisploeg in minuut 81 toe te slaan. Aanvaller Stefan Overbeeke controleerde deze pass en wipte de bal over de uitkomende doelman in het doel: 1-0.

In het slot van de wedstrijd probeerde De Tukkers nog de gelijkmaker te forceren. Dit leidde nog tot een schot van Jelle Lansink dat een paar meter naast ging. Vlak daarna nam De Tukkers iets te veel risico en dat strafte Bon Boys af. Dani Bultman zette vanaf rechts voor en Jeffrey Zijlstra schoot de bal tegen te touwen: 2-0. In de slotseconde wist Bultman zelf ook nog het doel te vinden. Na een hoekschop schoot hij uit een scrimmage van dichtbij raak: 3-0.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers 1 een thuiswedstrijd tegen SDC’12 uit Denekamp. De aftrap op sportpark ’T Loarkamp is om 14:00 uur en de balsponsor deze middag is Ad Fontem Juridisch Bouwadvies B.V. uit Borne.