De Tukkers 1 verliest met 2-1 bij RSC

ROSSUM – Het vlaggenschip van De Tukkers speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen RSC uit Rossum. De gastheren kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na de thee wist De Tukkers gelijk te maken, maar het hield geen punt over aan het duel. RSC wist nog eenmaal te scoren: 2-1.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en wist de eerste kans direct te verzilveren. Een lage voorzet vanaf links viel bij de tweede paal. Daar stond Danny Oude Lashof helemaal vrij en hij kon simpel de bal binnenlopen: 1-0.

Een paar minuten later werd een hoekschop slim teruggelegd richting de rand van het strafschopgebied. De speler van RSC controleerde goed en schoot vervolgens een half metertje over het doel. Daarna liet De Tukkers voor het eerst van zich spreken. Tim Haarhuis leek Kjell Huisman in scoringspositie te brengen, maar een verdediger wist dit ternauwernood te voorkomen.

Toen de wedstrijd ongeveer 20 minuten onderweg was kwam De Tukkers steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Een lage voorzet van Sjoerd Visschedijk kon net niet worden binnengeschoten door Mart van der Heiden. Even later probeerde Visschedijk het zelf en zag zijn poging net naast gaan.

Na een half uur spelen kregen de zwart-witten een levensgrote kans op de gelijkmaker. Kjell Huisman vond Joep Egberink in het strafschopgebied. Van dichtbij leek Egberink de bal binnen te schieten, maar op miraculeuze wijze redde de doelman van de thuisploeg. Zo’n zes minuten later kon Sil van Benthem namens RSC richting het doel van De Tukkers. Rens Davina redde goed op zijn inzet en zo was 1-0 de ruststand.

In de tweede helft verdedigde RSC vooral de voorsprong en was het aan De Tukkers om een opening te vinden in de defensie van de rood-witten. Een teruggetrokken hoekschop van de thuisploeg werd door aanvoerder Bram Nijhuis ineens op doel geschoten. Rens Davina wist zijn knappe inzet net over te tikken.

Aan de andere kant werd Sjoerd Visschedijk na 70 minuten spelen gevloerd binnen het strafschopgebied en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Joep Egberink hield het hoofd koel en faalde niet vanaf elf meter: 1-1.

Vijf minuten later: een kantelpunt in de wedstrijd. Het was wederom Sjoerd Visschedijk die gevloerd leek te worden, ditmaal door de doelman van RSC, maar de leidsman zag hier geen overtreding in. Uit de tegenaanval die volgde sloeg de ploeg uit Rossum genadeloos toe. Danny Oude Lashof was het eindstation en schoot de bal laag tegen de touwen: 2-1.

In het restant kreeg De Tukkers nog wel enkele mogelijkheden, maar de eindpass ontbrak vaak in die fase en zo bleven de drie punten in Rossum.

Donderdag aanstaande staat het volgende competitieduel alweer op het programma. De Tukkers speelt dan in eigen huis de topper tegen nummer twee op de ranglijst: WVV’34. Op sportpark ’T Loarkamp wordt om 20:00 uur afgetrapt. De balsponsor deze avond is aannemersbedrijf Scholte op Reimer.