De Tukkers 1 verliest door late treffer thuis van Eilermark: 1-2

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers verloor afgelopen zondag de competitiewedstrijd tegen Eilermark. Het duel leek lang af te stevenen op een gelijkspel, maar een paar minuten voor het einde scoorden de gasten de winnende treffer: 1-2.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat beide ploegen het spel wouden maken. Eilermark werd voor het eerst gevaarlijk na een goede aanval. Het schot in het strafschopgebied kon ter nauwe nood geblokt worden. De Tukkers kreeg aan de andere kant een paar kleine mogelijkheden. Kars Velthof schoot naast en het schot van Tymo Schär kon eenvoudig gered worden door de doelman.

Na 21 minuten spelen kwamen de gasten op voorsprong. Na een goede combinatie legde Farough Saadi de bal vanaf de linkerkant goed breed op Diego Jonkers. Een verdediger van De Tukkers kon de bal nog toucheren, maar kon niet voorkomen dat Jonkers de bal binnen schoof: 0-1.

In het restant van de eerste helft dwong De Tukkers de gasten tot wat fouten en dat resulteerde bijna in de gelijkmaker. Guus Demmer was alert bij een breedtepass en schoot van afstand net een half metertje over. Vlak voor rust kreeg De Tukkers de uitgelezen mogelijkheid om alsnog met een gelijkspel de rust in te gaan. Joep Egberink werd gevloerd binnen het strafschopgebied en de leidsman wees naar de stip. Egberink ging zelf achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter: 1-1.

Na de thee was het Eilermark dat het meeste balbezit had. De Tukkers kwam lastig van de eigen helft af, maar gaf daarentegen geen kansen weg. Pas vanaf de 85e minuut vielen er weer kansen te noteren. Doelman Rens Davina van De Tukkers redde goed op een kopbal van Eilermark. Aan de andere kant schoot Joep Egberink de bal in kansrijk positie hoog over.

De wedstrijd leek af te steven op een puntendeling, maar Eilermark ging er alsnog met de winst vandoor. Een hoekschop viel bij de tweede paal en werd door De Tukkers niet goed weggewerkt. De bal kwam voor de voeten van Youri Bont en hij haalde verwoestend uit. Het schot werd nog licht aangeraakt en zeilde vervolgens hard in de kruising binnen: 1-2.

In de resterende minuten gingen de zwart-witten alles of niets spelen. Uit de omschakeling kwam Eilermark er goed uit en dat leidde een rode kaart voor De Tukkers in. Een verdediger van de thuisploeg haalde een doorgebroken speler neer en kon inrukken. Twee minuten later floot de scheidsrechter af in een verder sportieve wedstrijd.

Aanstaande zondag gaat De Tukkers op bezoek bij AZC uit Zutphen. De aftrap op sportpark Hanzepark is om 14:00 uur.