De Tukkers 1 sluit competitie af met 1-3 zege bij UDI

ENSCHEDE – Pinkstermaandag stond het laatste competitieduel voor De Tukkers 1 op het programma. Een wedstrijd om des keizers baard, want tegenstander UDI is sinds vorig weekend veroordeelt tot de nacompetitie voor lijfsbehoud en de zwart-witten haalden twee weken geleden de titel al binnen.

De Albergenaren hadden al snel in de wedstrijd op voorsprong kunnen komen. Thijs Leemhuis werd in het strafschopgebied bereikt en kapte zijn tegenstander goed uit. Zijn schot ging net naast het doel. De zwart-witten hadden het overwicht en wisten, ondanks dat het af en toe slordig was in balbezit, veel kansen te creëren in de eerste helft. Guus Demmer zag zijn schot door een UDI speler nog van de lijn worden gehaald en even later wist de doelman van de thuisploeg de openingstreffer te voorkomen. UDI kwam sporadisch voor het doel van de Albergenaren, maar echte grote kansen leverde dat niet op.

Na de rust had UDI een sterke fase en kreeg de thuisploeg twee grote mogelijkheden om op voorsprong te komen. Doelman Rens Davina redde tweemaal toe knap en zag UDI in de rebound missen. Aan de andere kant sloeg De Tukkers vervolgens wel toe. Sjoerd Visschedijk kwam door aan de linkerkant en zijn schot ging via een speler van UDI in het doel: 0-1. Kort daarna viel al snel de 0-2. Robin Eidhof stuurde Visschedijk de diepte in en laatstgenoemde wist wederom het net te vinden.

JO19 spelers Milan Beldhuis en Joep Kemna kwamen in de tweede helft in de ploeg en maakten zo beide hun debuut voor De Tukkers 1. Milan Beldhuis wist dit nog bijna te bekronen met een doelpunt, maar hij kon de pass van Sjoerd Visschedijk net niet binnentikken. Guus Demmer wist namens De Tukkers nog wel het net te vinden. Hij veroverde zelf de bal van de centrale verdediger van UDI en ronde koeltjes af: 0-3.

UDI wist vlak voor het einde ook nog op het scorebord te komen. Een goede combinatie in de ass van het veld werd door Kevin Spanjaard tot doelpunt gepromoveerd: 1-3. De thuisploeg probeerde het in het slot nog met wat afstandsschoten, maar dit leverde geen gevaar meer op.

Door de zege op UDI haalt De Tukkers een puntenrecord. Nog nooit in de historie werden er in één seizoen zoveel punten behaalt: 61! Het eerste elftal van De Tukkers wil alle supporters bedanken voor de steun dit gehele seizoen en hopelijk tot volgend seizoen! UDI wensen we nog veel succes in de nacompetitie!