De Tukkers 1 boekt knappe overwinning bij NEO: 2-3

BORNE – Na twee nederlagen kon De Tukkers afgelopen zondag weer een driepunter bijschrijven. Dat deed het ten koste van NEO. De Bornse ploeg kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong. De Tukkers kwam in de tweede helft beter voor de dag en boog de stand om. De thuisploeg kwam nog terug tot 2-2, maar De Tukkers won door een late treffer met 2-3.

De Albergenaren speelden een matige eerste helft. Joep Egberink had op aangeven van Jelle Hulskotte de eerste doelpoging, maar daarna was de thuisploeg de betere. In de 9e minuut kwam NEO op voorsprong. Jochem Stam kwam vanaf de linkerkant door en schoot de bal in de korte hoek achter doelman Rens Davina: 1-0.

Nog geen minuut na het doelpunt was het al bijna 2-0. De voorzet vanaf links werd bij de tweede paal net naast geschoten. Bij De Tukkers mislukte veel in balbezit, waardoor NEO achterin vrij eenvoudig stand hield. Jelle Hulskotte nam het doel nog wel een keer onder vuur. Uit een vrije trap kreeg hij de bal voor zijn voeten en kon uithalen. Het schot miste kracht, dus kon de doelman van NEO redden. Vijf minuten voor de rust kreeg de Bornse formatie nog een grote mogelijkheid. De speler van NEO twijfelde tussen zelf uithalen of breed leggen, waardoor De Tukkers nog kon herstellen.

In de tweede helft stelde De Tukkers al snel orde op zaken. Tymo Schär kapte zijn tegenstander uit op de rand van het strafschopgebied en schoot vervolgens hard binnen: 1-1. In tegenstelling tot de eerste helft kon De Tukkers de bal beter in de ploeg houden en won het meer duels. Na een goede aanval in minuut 63 schoot Jelle Hulskotte de Albergenaren op voorsprong. Uit de voorzet van Kjell Huisman liet hij de keeper van NEO kansloos: 1-2.

De thuisploeg moest komen en kreeg vlak daarna ook twee mogelijkheden. Rens Davina redde eerst op een schotpoging en wist de hoekschop die daaruit volgde ook te pareren. 10 minuten voor het einde moest De Tukkers toch de 2-2 incasseren. Jochem Stam ontving de bal uit een crosspass en wipte die vervolgens knap over doelman Rens Davina in het doel: 2-2.

Het bleef, in tegenstelling tot vorige ontmoetingen, geen gelijke stand. Eerst leek Sjoerd Visschedijk de winnende te maken, maar zijn bal werd nog net van de lijn gehaald door een verdediger van NEO. In de 89e minuut was het wel raak voor De Tukkers. Visschedijk was de aangever en Joep Egberink scoorde met een laag schot de 2-3. In blessuretijd ging een vrije trap van NEO net naast en zo reisde De Tukkers met de volle buit terug naar Albergen.

De volgende competitiewedstrijd voor De Tukkers 1 wordt gespeeld op vrijdagavond 15 februari. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt tegen v.v. Twenthe uit Goor. De balsponsor is De Tubbergse schoenmaker Hofhuis.