De Tukkers 1 boekt in Beckum de vierde zege op rij: 1-2

BECKUM – Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen TVO. Na een prima eerste half uur leidden de Albergenaren met 0-2. Pas in de slotminuut wist de thuisploeg het nog even spannend te maken door de aansluitingstreffer te scoren, einduitslag: 1-2.

De Tukkers begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg in de openingsminuut al een goede mogelijkheid. Mart van der Heiden was het eindstation na een mooie aanval, maar zijn inzet ging ruim naast. De thuisploeg kwam er in de beginfase amper aan te pas, mede door het goede spel van De Tukkers. In de 11e minuut zette Sjoerd Visschedijk zijn ploeg op voorsprong. Door goed druk zetten van de gasten werd Mart van der Heiden de diepte ingestuurd. Hij behield het overzicht en vond de vrijstaande Visschedijk. Laatstgenoemde schoot de bal perfect in de winkelhaak: 0-1.

Joep Egberink wist de score in de 23e minuut te verdubbelen. Zijn vrije trap vanaf de linkerkant was de doelman van TVO te machtig: 0-2. Na een half uur spelen liet de thuisploeg van zich spreken. Een schot uit de tweede lijn werd getoucheerd en ging een meter naast het doel van De Tukkers.

In het vervolg van de eerste helft begon het hard te regenen wat de grasmat en het spel niet ten goede kwam. Vlak voor de thee had Sjoerd Visschedijk nog een grote kans op de 0-3. Hij passeerde de doelman, maar mikte uit een moeilijke hoek de bal over.

De tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. TVO ging wat opportunistische spelen en met het inmiddels drijfnatte veld was het voor De Tukkers wat lastiger om de bal in de ploeg te houden. De rechtsbuiten van de thuisploeg kwam in minuut 54e in kansrijk positie, maar schoot het leer over het doel. Aan de andere kant had Mart van der Heiden het duel kunnen beslissen, maar ook zijn inzet ging over het doel.

In het resterende deel van de wedstrijd ging de thuisploeg nog nadrukkelijker opzoek naar de aansluitingstreffer. Doelman Rens Davina voorkwam dit door tweemaal toe uitstekend te redden. TVO bleef het geluk zoeken door de lange bal te hanteren. Er waren nog wel een paar hachelijke momenten voor het doel van De Tukkers, maar door goed verdedigend werk bleef de marge twee.

Nadat De Tukkers met een man minder op het veld stond na een blessure, wist Joep Egberink bijna zijn tweede vrije trap binnen te schieten. De doelman van TVO was kansloos op het schot van Egberink, maar zag de bal de paal raken.

Toen de blessuretijd inmiddels liep scoorde TVO toch nog de aansluitingstreffer. Een voorzet werd door Maik Ottink binnengekopt: 1-2. Er was voor de thuisploeg te weinig tijd om nog een punt uit het vuur te slepen en zo boekte De Tukkers alweer de vierde overwinning op rij.

Aanstaande donderdag speelt De Tukkers om 19:30 uur voor de beker tegen hoofdklasser RKZVC 1. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 21 november. Saasveldia is dan de tegenstander op sportpark ’T Loarkamp.