De Tukkers 1 bekert door ten koste van Juventa’12: 1-4

Het eerste elftal van De Tukkers en Juventa’12 streden afgelopen zondag in een rechtstreeks duel om de poulewinst in de beker. In Wierden leidde de thuisploeg bij de rust: 1-0. Na de thee boog De Tukkers de achterstand om en won de wedstrijd met 1-4.

Uit een corner werd De Tukkers als eerst gevaarlijk. Marco Stege schoot de bal net over het doel. Na 10 minuten spelen kregen de Albergenaren de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Kjell Huisman kwam 1 op 1 met de doelman. Hij koos niet voor eigen succes, maar legde de bal breed. De verdediger van Juventa wist er tussen te komen. In het vervolg van de eerste helft verloor De Tukkers te gemakkelijk de bal, waardoor Juventa een paar keer dreigend uit kwam. De thuisploeg nam in de 38e minuut daardoor ook de leiding. Na balverlies werd de buitenspeler van Juventa in stelling gebracht. Zijn voorzet werd bij de tweede paal door Mats Knol binnen getikt: 1-0.

In de tweede helft verdedigde Juventa de voorsprong en had De Tukkers het meeste balbezit. Ruben Hulshof trok de stand weer gelijk. Uit een bijna onmogelijke hoek kopte hij de vrije trap van Joep Egberink in de verre hoek: 1-1. Na de gelijkmaker werd het spel er niet beter op bij beide ploegen en vielen er vooral veel overtredingen te noteren. De Tukkers was de ploeg die een kwartier voor het einde de leiding nam. De ingevallen Tim Haarhuis haalde de achterlijn en zette de bal goed voor. Ruben Hulshof controleerde en schoot van dichtbij binnen: 1-2. Een echt slotoffensief van de thuisploeg bleef uit. De zwart-witten liepen in de laatste minuten nog uit naar 1-4. Ruben Hulshof maakte zijn derde en tevens de mooiste treffer van de middag. Op aangeven van Sjoerd Visschedijk schoot Hulshof uit een volley de bal prachtig in de kruising: 1-3. In de slotminuut werd het nog 1-4 door een benutte penalty door Joep Egberink.

Aanstaande zondag start de competitie in de 3e klasse A. NEO uit Borne komt op bezoek in Albergen. De aftrap is om 14:00 uur en de balsponsor is De Pannenloods Bouwmaterialen uit Albergen.