SVZW bekert door ten koste van De Tukkers

WIERDEN – De Tukkers verloor afgelopen zaterdagmiddag de bekerwedstrijd tegen SVZW. De ploeg uit de 1e klasse was met 5-1 te sterk.

De ploeg uit Wierden had zoals verwacht het overwicht. In de 11e minuut scoorde Ferdi ter Avest de openingstreffer. Zijn schot werd van richting veranderd en ging in de verre hoek: 1-0. Nog geen twee minuten later was het al 2-0. Buitenspeler Yessin Maskoul schoot uit een voorzet de bal tegendraads binnen. De Tukkers was slordig en in de 23e minuut werd het zelfs 3-0 voor SVZW. Spits Maarten Jansen draaide goed weg in het strafschopgebied en was trefzeker. Daarna herpakte De Tukkers zich en kon de bal beter in de ploeg houden. Het enige wapenfeit voor het doel van SVZW was een schot van Jelle Hulskotte dat over het doel ging.

Na de rust speelde De Tukkers beter. Dat leverde na een uur spelen ook een treffer op. Stijn Boswerger gaf een steekbal op de diepgaande Kjell Huisman. Hij schoot de bal door de benen van de doelman in het doel: 3-1. Acht minuten later scoorde Ferdi ter Avest zijn tweede treffer. Hij schoot de bal laag vanaf de rand van het strafschopgebied in de korte hoek: 4-1. De laatste goal was tevens de mooiste van de middag. Een mooie aanval van de thuispoeg eindigde aan de rechterkant. De voorzet werd door Dries Buimer tot doelpunt gekroond: 5-1. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt De Tukkers een competitiewedstrijd tegen NEO. In Borne wordt om 14:00 uur afgetrapt.