De Tukkers 1 wint thuis van hekkensluiter KOSC

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers won afgelopen zondag op eigen veld van KOSC uit Ootmarsum: 4-0.

De gasten kregen in de 6e minuut een levensgrote kans om de score te openen. Spits Stijn Brunnikhuis kwam oog in oog met doelman Sander Kemperink. Hij leek de bal in de verre hoek binnen te schieten, maar Sander Kemperink redde knap. De eerste kans van de Albergenaren was wel meteen raak. Een vrije trap van Stijn Boswerger werd bij de tweede paal door Ruben Hulshof binnengekopt: 1-0. Na 20 minuten spelen schoot Joep Egberink op aangeven van Marco Stege op de doelman van KOSC. De ingooi die daaruit volgde werd snel genomen en vervolgens door Tim Boswerger voorgezet. Joep Egberink trof nu wel doel door de bal in de verre hoek te koppen: 2-0. KOSC kreeg de mogelijkheid om de score te verkleinen. De afvallende bal werd echter net naast het doel geschoten. Ruben Hulshof kreeg voor de rust nog twee goede kansen om de score uit te breiden, maar hij trof geen doel.

De ploeg uit Ootmarsum kreeg vlak na de thee een grote kans uit een vrije trap. In de kluts kwam de bal voor de voeten van een speler van KOSC. Hij schoot van dichtbij naast, maar stond tevens in buitenspelpositie. Aan de andere kant werd Tim Haarhuis de diepte ingestuurd, maar de doelman was net op tijd zijn doel uit om een doelpunt te voorkomen. Na een uur spelen besliste De Tukkers het duel. Een uittrap van Sander Kemperink werd eerst door Ruben Hulshof verlengt en vervolgens door Joep Egberink. Tim Haarhuis was alert en stiftte prachtig over de doelman: 3-0. KOSC wist een kwartier voor het einde nog bijna te scoren. Een afvallende bal werd op techniek bijna over de doelman van De Tukkers gewerkt. Sander Kemperink wist nog net met zijn vingertoppen de bal over het doel te tikken. In de slotminuut wist Tim Haarhuis zijn tweede van de middag te maken. Hij schoot de bal hard op het doel. De keeper van KOSC wist zijn hand nog tegen de bal te zetten, maar kon het doelpunt niet voorkomen: 4-0. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week reist De Tukkers af naar Hengelo. De ploeg uit Albergen speelt dan tegen koploper Barbaros. Er wordt om 14:30 afgetrapt.