De Tukkers 1 wint met 0-1 van directe concurrent Avanti W.

GLANERBRUG – Het vlaggenschip van De Tukkers boekte afgelopen zondag een belangrijke overwinning. Avanti Wilskracht werd met 0-1 verslagen door een benutte strafschop van Joep Egberink.

Beide teams waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Avanti W. probeerde vaak via de crospass de buitenspelers in stelling te brengen, maar de organisatie stond goed bij De Tukkers. Via voorzetten en verre ingooien was de thuisploeg een aantal keer dreigend. Echter grote kansen kwamen daar niet uit voort. De enige kans voor De Tukkers was een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, waar menig speler er van overtuigd was dat de overtreding er binnen werd begaan. Joep Egberink schoot de vrije trap in de handen van de doelman.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. De Tukkers kwam er wel een paar keer goed uit, maar het ontbrak aan de eindpass. Ook Avanti kwam niet tot een uitgespeelde aanval. Een typische 0-0 wedstrijd, totdat De Tukkers in de 80e minuut een penalty kreeg. In de hoek van het veld ging Ruben Hulshof prachtig langs zijn tegenstander. Hij werd vervolgens in het strafschopgebied ten val gebracht. Joep Egberink schoot vanaf 11 meter raak: 0-1. De thuisploeg ging risico nemen en De Tukkers profiteerde daar goed van. Uit de omschakeling werd Kjell Huisman gevloerd en dus ging de bal wederom op de stip. Joep Egberink ging weer achter de bal staan, maar de doelman redde. Het bleef dus nog even spannend de laatste minuten. De Tukkers hield stand en trok zo de zege over de streep.

De Tukkers 1 speelt komend weekend vanwege Pasen niet op zondag, maar op zaterdagavond. Op Sportpark ‘T Loarkamp wordt om 19:00 uur afgetrapt tegen NEO uit Borne. De balsponsor is installatiebedrijf Klumpers uit Albergen.