De Tukkers 1 wint met 0-4 bij KOSC

OOTMARSUM – Afgelopen zondag speelde het eerste elftal van De Tukkers een uitwedstrijd tegen KOSC. De Albergenaren versloegen de hekkensluiter met 0-4.

Binnen de minuut kreeg De Tukkers al een levensgrote kans. Marco Stege zette Joep Egberink alleen voor de doelman van de thuisploeg. Het werd geen doelpunt, omdat de keeper de inzet van Egberink keerde met zijn voet. Aan de andere kant voorkwam ook de doelman van De Tukkers een doelpunt. Sander Kemperink redde knap op een kopbal uit een vrije trap. KOSC moest na een half uur spelen al verder met 10 man. Stijn Brunnikhuis raakte met zijn te hoog geheven been het hoofd van Marco Stege en kreeg de rode kaart. Nog geen paar minuten later scoorde De Tukkers uit een strafschop. Er werd hands gemaakt in het 16-metergebied en de bal ging op de stip. Joep Egberink schoot de penalty tegen de touwen: 0-1.

In het begin van de tweede helft ging KOSC opzoek naar de gelijkmaker. De Albergenaren profiteerden niet goed van de man meer situatie, waardoor de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk werd voor het doel van De Tukkers. Dat leverde ook de gelijkmaker op, maar de bal werd in buitenspelpositie binnengekopt. 10 minuten voor tijd maakte De Tukkers er 0-2 van en was het duel beslist. Invaller en tevens debutant Thijmen Meijer gaf de bal vanaf de rechterkant breed op Tymo Schär. Hij tikte van dichtbij de bal in het doel: 0-2. De Albergenaren liepen vervolgens nog uit naar 0-4. Robin Kwast, die ook debuteerde, werd neergehaald en dus volgde opnieuw een strafschop. Joep Egberink ging weer achter de bal staan en schoot wederom raak: 0-3. In de slotminuut maakte Kjell Huisman er nog 0-4 van. Hij dribbelde goed naar binnen en wist met een geplaatst schot de doelman te passeren.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers een thuiswedstrijd tegen Losser. Op Sportpark ‘T Loarkamp wordt om 14:00 uur afgetrapt. De balsponsor deze middag is Bouwbedrijf Haarhuis uit Albergen