De Tukkers 1 lijdt terechte nederlaag

ENSCHEDE – Op een warme zondagmiddag verloor het eerste elftal van De Tukkers met 3-1 van Sportclub Enschede.

De Albergenaren hadden in de beginfase het overwicht. Er lag veel ruimte op het veld om te voetballen. De Tukkers kwam er een aantal keer goed door, maar profiteerde hier niet van door onder andere veel slordigheden in de passing. In de 10e minuut nam De Tukkers de leiding. Marco Stege speelde Kars Velthof in de as van het veld aan. Hij kon de bal vrij aannemen en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op doel. De doelman leek het lage schot te stoppen, maar de bal ging onder hem door in het doel: 0–1. Nog geen paar minuten later was de voorsprong alweer verdwenen. De actie van de linksbuiten van Sportclub leek over de achterlijn te gaan. Echter bleef de bal op de lijn liggen, waardoor hij de bal terug kon leggen op Timo Roelofsen. Die twijfelde niet en schoot van dichtbij hard raak: 1-1. Sportclub nam langzaam het initiatief over en was een aantal keer dreigend met voorzetten vanaf de zijkant. De Tukkers kreeg nog twee kopkansen, maar zowel Wout Borgerink als Tim Haarhuis kopten de bal naast.

Na de thee was Sportclub de betere ploeg. Bij De Tukkers lukte weinig tot niets, waardoor de thuisploeg telkens de druk naar voren kon houden. De 2-1 liet dan ook niet lang op zich wachten. Mohammed Eallouchen slalomde vanaf de rechterkant naar binnen en schoot de bal vervolgens tegen de touwen: 2-1. De Enschedeërs hadden daarna een paar grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Rens Davina redde een keer goed op een inzet van dichtbij en andere schietkansen gingen over het doel. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd viel dan toch nog de 3-1. Sportclub speelde het in de omschakeling goed uit. Mohammed Eallouchen was het eindstation en hij scoorde zijn tweede treffer van de middag: 3-1.

Aanstaande zondag speelt De Tukkers een thuiswedstrijd tegen Suryoye-Mediterraneo. De aftrap is om 14:00 uur en de balsponsor is aannemersbedrijf Scholte op Reimer uit Albergen.