De Tukkers 1 geeft zege in de slotfase uit handen

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Saasveldia. De Albergenaren kwamen twee keer goed terug van een achterstand en leken het duel te winnen. De gasten scoorden echter vlak voor tijd de gelijkmaker, waardoor de derby onbeslist bleef: 3-3.

Door geknoei in de defensie van de thuisploeg stond Saasveldia al vroeg op voorsprong. De bal werd niet goed weggewerkt, waardoor de aanvaller van de gasten kon overnemen. Zijn lage voorzet werd bij de tweede paal van dichtbij binnengeschoten: 0-1. Nog geen 5 minuten later stond het alweer gelijk. De voorzet van Tim Haarhuis werd goed binnengegleden door Stijn Boswerger: 1-1. Het volgende doelpunt bleef niet lang uit. Uit een corner kopte Sjors Kenkhuis bij de eerste paal de gasten weer op voorsprong: 1-2. Doelman Sander Kemperink zorgde er even later voor dat de marge niet groter werd. Hij redde goed op een laag schot van Dennis Rikkert. De Tukkers bracht de stand nog binnen het half uur weer gelijk. Stijn Boswerger pikte de afvallende bal op uit een corner. Zijn schot werd van richting veranderd en ging in het doel: 2-2. De thuisploeg kreeg na de gelijkmaker meer grip op Saasveldia. Ruben Hulshof kreeg voor de rust nog een goede kans. Een voorzet van Joep Egberink werd verkeerd ingeschat door de verdediger. Hulshof was alert maar tikte de bal naast. In de tweede helft had De Tukkers het overwicht en kwamen de gasten er nog zelden gevaarlijk uit.

Na een uur spelen schoot Stijn Boswerger uit een mooie combinatie met Ruben Hulshof de bal op de lat. De ingevallen Jelle Hulskotte leek de zwart-witten op voorsprong te schieten. Oog in oog met de doelman stiftte hij de bal goed over de doelman. De verdediger van Saasveldia was echter goed meegelopen en kon de bal nog maar net voor de doellijn wegwerken. Het balbezit wat daaruit volgde leverde wel een treffer op voor de thuisploeg. Robin Schär nam de bal goed aan op de borst en schoot na een kapbeweging de bal laag in de hoek: 2-3. Het resterende deel van de wedstrijd gebeurde er vrij weinig aan beide kanten. Saasveldia zette alles op alles en dat leverde vlak  voor tijd de gelijkmaker op. Een schot vanaf de linkerkant werd in eerste instantie goed gered door Sander Kemperink, maar Jidde Kuivenhoven kon de rebound simpel binnenwerken: 3-3.

Dit was voor De Tukkers de laatste wedstrijd voor de winterstop. Zondag 28 januari hervatten de Albergenaren de competitie. Het speelt dan de uitwedstrijd in Glanerbrug om 14:00 uur tegen Eilermark 1. De Tukkers wenst iedereen alvast fijne feestdagen en een sportief, maar vooral een gelukkig 2018!