De Tukkers 1 geeft 2-0 voorsprong uit handen

ALBERGEN – Het eerste elftal van De Tukkers speelde in verband met Pasen niet op zondagmiddag, maar op de zaterdagavond. Op Sportpark ’T Loarkamp in Albergen, onder het toeziend oog van vele toeschouwers, was NEO de tegenstander. De Albergenaren stonden met 2-0 voor, maar zag de ploeg uit Borne toch nog langszij komen: 2-2.

De gasten hadden in de beginfase het meeste balbezit. Dit leverde geen grote mogelijkheden op, omdat De Tukkers sterk was in de duels en defensief goed stond opgesteld. De thuisploeg nam na een kwartier de leiding. Een afgeslagen corner werd door Marco Stege opnieuw ingebracht. Kars Velthof stond nog in de doelmond en kopte de bal diagonaal achter de doelman: 1-0. Na het doelpunt kreeg de thuisploeg diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Ingo Kroeze en even later Marco Stege kwamen oog-in-oog met de doelman. De keeper van NEO wist beide pogingen te keren. NEO werd aan het einde van de eerste helft sterker en kreeg ook een paar goede mogelijkheden. Een hard schot uit de tweede lijn ging recht op doelman Sander Kemperink af en een paar minuten later werd de bal vanuit een voorzet in het zijnet gekopt.

Na de thee kwam De Tukkers nog maar zelden van eigen helft af. NEO ging nog hoger druk zetten, maar tot grote mogelijkheden kwamen de gasten niet. De Bornese formatie kreeg na ongeveer 70 spelen wel een goede kans via Twan Weghorst. Hij trof geen doel en uit de omschakeling wist De Tukkers wel het net te vinden. Wout Borgerink stuurde Kjell Huisman de diepte in. Huisman controleerde de bal goed en schoot vervolgens hard in het dak van het doel: 2-0. De gasten gingen 1 op 1 spelen om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. 10 minuten voor het einde lukte dat ook. Een voorzet vanaf de rechterkant werd bij de tweede paal door Pascal van Berkum uit een bijna onmogelijke hoek binnengeschoten: 2-1. NEO rook bloed en De Tukkers werd verder naar achter gedrukt. Er waren al een paar hachelijke situaties voor het doel van de Albergenaren die net goed afliepen. In de slotminuut kreeg de thuisploeg dan toch nog de gelijkmaker om de oren. Twan Weghorst bleef kalm voor het doel en schoot raak: 2-2.

Volgende week zondag speelt De Tukkers een uitwedstrijd tegen DSVD. Op Sportpark Het Hoge Vonder in Deurningen wordt om 14:00 uur afgetrapt. De Tukkers wenst iedereen fijne Paasdagen!